Waar spinazie wel niet goed voor is

Remember Popeye? Die at dus niet voor niets zoveel spinazie. Want spinazie is één van de gezondste etenswaren die er zijn. Spinazie is hoog in voedingswaarden en rijk aan antioxidanten. Het bevat ook grote hoeveelheden vitamine A, C, B2, B6,B1, E, K, magnesium, zink, ijzer, en omega 3. Nogal een mond vol hè? Het kan zelfs bot-problemen voorkomen! Zoals je leest is het een echte multitasker. Ook in het eten ervan is het heel veelzijdig. Rauw door bijvoorbeeld een salade, of natuurlijk gekookt met aardappelen. Behalve dat het al deze goede vitamines en voedingstoffen bevat, kan het ook nog eens je haargroei bevorderen! En dat dames en heren, vonden wij echt een openbaring. De vitamines A en C stimuleren de haargroei. Ze zorgen voor de olieproductie op je hoofdhuid en dat is waar je haar door groeit. Waar je spinazie aan toe kunt voegen voor een optimaal resultaat, staat hieronder voor je opgesomd.

Spinazie haar masker
Meng 1 kopje spinazie met 1 eetlepel honing en 1 eetlepel olijfolie. Mix dit samen in de blender. De pasta mag niet te dik, maar ook niet te dun worden. Heeft het de juiste structuur? Dan kun je het op je haar aanbrengen. Laat het een halfuur tot een uur zitten en spoel het daarna met gewone shampoo uit. Dit masker kun je wekelijks gebruiken om je haargroei te stimuleren. Na gebruik van dit masker gaan je lokken heerlijk zacht aanvoelen, wat we natuurlijk niet erg vinden. Winning!

Haarolie
Verpletter één kopje spinazie. Het maakt niet uit of die rauw of gekookt is. De pulp die hieruit komt, kun je mengen met je gewone haarolie. Breng dit aan op je droge haar en laat het voor ongeveer een uur zitten. Was het daarna uit met (veel) shampoo. This will work like a charm!

Spinazie smoothie
Ben je niet zo’n fan van haarmaskers en oliën? Drink dan een smoothie met dit wonder ingrediënt. Neem een handje spinaziebladeren, een banaan en een papaya en mix dit in de blender samen met een beetje melk. Mix het totdat je een volle smoothie hebt met een wat dikkere structuur. Drink deze smoothie iedere ochtend bij je ontbijt en je zult binnen een week al resultaat zien. De bananen en papaya’s zorgen ook nog eens voor glowy skin. Dat is het wel waard toch?

 

READ NEXT
Maak healthy keuzes voor je haar
Veroorzaker van slechte huid en haar: het kussen!
Françaises doen deze 6 dingen nooit met hun haar