Waarom je op een zijden kussensloop wil slapen

Heb je een katoenen kussensloop? Dan wil je hem inruilen voor een zijden kussensloop. Zo’n zijden sloop voelt namelijk extra luxe en comfortabel. Maar het zorgt er ook voor dat je huid en je haar langer mooi blijven.

Goed voor je haar

Een kussensloop dat van zijden is gemaakt is koeler en zachter voor het haar dan een katoenen kussensloop. Katoen is namelijk niet zacht genoeg. Tijdens het slapen beweeg je veel met je hoofd over je kussen, er ontstaat veel frictie. Het is beter voor je haar als dit over een zachte, fijne ondergrond is. Dit voorkomt ook dat je ’s ochtends wakker wordt met klitten in je haar.

Ook als je in de avond je haren wast, is een zijden kussensloop de uitkomst. Je haar is namelijk veel breekbaarder als het nat is. Zo’n zijden kussensloop is zacht voor je haar, in tegenstelling tot een ruwe katoenen sloop.

Een zijden kussensloop is niet alleen goed voor je haar, maar voorkomt ook nog eens rimpels en fijne lijntjes op je gezicht.

En voor je huid

Een katoenen kussensloop haalt het vocht uit je huid. Hierdoor droogt je gezicht sneller uit. Ook is de stof nogal ruw wat voor frictie zorgt als je er met je gezicht op ligt. Doordat je huid droger wordt en je veel beweegt met je gezicht over het kussen, kan je huid beschadigen. Vooral ’s nachts heeft je huid tijd nodig om te herstellen. Door veel bewegen op een ruwe kussensloop kan je dit proces vertragen en heb je sneller kans op rimpels in je gezicht.

Zo’n kussensloop voorkomt dus ook een enorme shock wanneer je in de spiegel kijkt ’s ochtends…. Shop je nieuwe kussensloop hieronder.