Waarom single zijn gezond voor je is

Er zijn genoeg mensen op zoek naar een relatie. En met Valentijnsdag hebben we het allemaal een beetje zwaarder. Al die kleffe stelletjes, overal rozen en liefdesverklaringen. Wat ons betreft iets te veel van het goede. Jaloers op al die ‘gelukkige’ stelletjes? Dat hoeft dus helemaal niet. Uit onderzoek blijkt namelijk dat single zijn gezonder is dan een relatie.

Meer beweging

Uit deze onderzoeken blijkt dat als je single bent, je veel meer beweegt. Je gaat sneller naar de sportschool of een rondje hardlopen. Als je een relatie hebt, ga je toch sneller op de bank een film kijken met een zak chips.

Betere nachtrust

Tja, als je iemand naast je hebt liggen, is er toch weinig ruimte in bed. Bovendien kan hij of zij snurken, veel draaien of wakker liggen. Houd jou ook alleen maar uit je slaap natuurlijk. Als het lekker rustig is in bed kom jij beter aan je nachtrust toe.

Socialer leven

Dit ligt natuurlijk helemaal in jouw handen, hoe sociaal jouw leven is. Maar als je single bent, heb je toch net iets meer tijd om handen. Je hoeft geen schoonfamilie te bezoeken en hebt geen spannende date nights gepland staan. Meer tijd dus om te socializen in de sportschool of in de kroeg.

Meer tijd voor je vriendinnen

Wie kunnen jou beter opvrolijken dan je vriendinnen? Zij kennen jou het allerbest en snappen jou ook meteen. Met de vriendinnen kun je lekker opstap gaan of zo’n heerlijke meidenavond houden. Denk maar niet dat je toekomstige vriend ook een gezichtsmaskertje op gaat doen.

Zelfstandig

Jij bent een independent women! Je hebt geen man nodig in het leven. Je kunt namelijk alles zelf. Dit is heel goed voor nu, maar ook voor later. Ook als je later wel een man in je leven hebt, is het altijd goed om zelfstandig te kunnen zijn.

Meer geld

Je hoeft geen cadeautjes voor je vriend te kopen met kerst of voor zijn verjaardag. Ook ga je minder snel uit eten of naar de bioscoop en geef je daarom ook minder geld uit. En natuurlijk, die gezamenlijke boodschappen schelen wel. Maar samen op de bank is altijd een feestje dus daar hoort altijd wel een chocolaatje.

PHOTO CREDITS SHUTTERSTOCK