Wat is het beste voer voor mijn hond?

Als hondeneigenaar wil je natuurlijk niets anders dan het aanbieden van de meeste voedzame en gezonde voeding aan je hond. Echter, het kan een uitdaging zijn de beste hondenvoer te vinden. Er zijn namelijk verschillende soorten en merken hondenvoer en niet elk hiervan zal geschikt zijn voor je hond. Zo zijn er hondenbrokken, blikvoer, rauwe vleesvoeding en nog veel meer. Het is zeer belangrijk dat je ervoor zorgt dat je hond de juiste voeding krijgt om je hond goed op gewicht te houden. Dit kan alleen als je rekening houdt met de samenstelling van de voeding en de type voeding waar je hond zich voldaan bij voelt. Wil je meer weten over het beste voer voor je hond? In dit artikel lees je hier meer over. 

Bepaal de juiste hoeveelheid eten voor je hond

Voordat je de juiste hondenvoer kunt kopen, zul je je eerst goed moeten verdiepen in je hond. Het doel is om erachter te komen hoe oud je hond is, welk ras je hond heeft, hoe zwaar je hond weegt en wat voor type hond je hebt. Het gaat namelijk niet alleen om de hoeveelheid vitamines de voeding heeft, maar ook of er sprake is van een evenwichtige balans. Zwangeren honden hebben bijvoorbeeld meer energie nodig dan een niet-zwangere hond. Daarom zouden er meer eiwitten moeten worden toegevoegd aan het voer. Ouderen honden, daarentegen, hebben minder energie nodig. Bij hills hondenvoer wordt er onderscheid gemaakt tussen voeding voor volwassen honden en jongeren honden (puppy’s). Dit maakt het iets gemakkelijker de juiste keuze te maken, doordat hier vaak al rekening is gehouden met de juiste samenstelling.

De soorten hondenvoer

Er zijn verschillende soorten hondenvoer, namelijk: rauwe vleesvoeding, gekookt hondenvoer, gedroogde hondenvoeding, natvoer en droogvoer. Rauw vlees wordt gezien als de meeste gezonde voeding voor je hond. Honden kunnen rauw vlees meestal beter verteren en daarbij heeft rauw vlees de minste risico op gezondheidsproblemen. Een goed alternatief voor rauw vlees is gekookt vlees. Hierdoor ontwikkelen er geen schadelijke stoffen op het vlees. In gedroogd vlees zit er geen vocht, doordat het op lage temperatuur is gedroogd. Echter bevat deze voeding vaak minder eiwitten en koolhydraten, waardoor je hond wat moeite kan hebben met verteren. Natvoer heeft nog vocht in zitten, waardoor het langer houdbaar zal zijn. Doordat het voer verhit is, kunnen er veranderingen ontstaan in de samenstelling van bijvoorbeeld de eiwitten. Deze kunnen er kunstmatig worden aangevuld. En dan heb je nog droogvoer. Droogvoer is goedkoper dan de bovengenoemde hondenvoer en heeft de grootste risico op gezondheidsproblemen.

Kortom, het beste hondenvoer is afhankelijk van de soort hond je hebt. Hiervoor zul je je hond goed moeten leren kennen en de verschillende type hondenvoer met elkaar vergelijken.