Wat te doen op een hete dag als je in de stad woont

Het grootste deel van het jaar zeuren we om de zomer, maar nu het eindelijk zover is, hebben we het maar warm. Het is heet, heter, heetst. Vooral in de stad, daar is het nóg warmer.

Ja, de zomer is heerlijk als je op het strand ligt, in een zwembad ligt of op vakantie gaat. Maar wat als je in de stad woont? Hoe en waar zoek je dan verkoeling? Dit zijn de fijnste plekken om verkoeling te zoeken.

Je hoeft natuurlijk niet altijd naar de kust af te reizen om op het strand te liggen. Tegenwoordig zijn er genoeg stadsstranden te vinden. Zo kan jij gewoon op de fiets naar het strand. Lekker, toch?

Blijburg aan zee, Amsterdam
Het grootste stadsstrand van Nederland vind je op Blijburg in Amsterdam. Je kan hier heel makkelijk komen met de auto maar ook met het openbaar vervoer. Er is een heus strand aan het IJmeer. Er zijn regelmatig feestjes maar je kan ook heerlijk chillen bij de strandtent.

Cafe De Ceuvel, Amsterdam
Het café is te vinden op de voormalige scheepswerf De Ceuvel in Amsterdam Noord en ligt direct aan het water. Het is de ultieme chill spot; je kunt heerlijk relaxen in een hangmat op de veranda of lekker langs het water op het terras zitten. Op warme, zomerse dagen kun je er prima zwemmen.

Strand Oog In Al, Utrecht
Aan het Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht vind je de hotspot SOIA. Een heerlijke plek met veel zon, gras en strand. Je kan hier de hele dag doorbrengen.

Key West Beachhouse, Utrecht
Ellenlange files, een bloedhete auto (want ja, geen airco) en volgepropte stranden zijn verleden tijd. Stadstrandjes zijn namelijk he-le-maal hot deze zomer. En deze in Utrecht moet je echt bezocht hebben. In deze stad zit natuurlijk geen echt strand, maar ze hebben hier wel een heel fijn plekje gecreëerd aan de Haarrijnse Plas. Geniet van het zandstrand (door deze bikini’s lijk je bruiner, wie wil dat nou niet?), het lounge restaurant en vooral het uitzicht want dat is zó mooi!

Oerkap, Haarlem
Geen auto voor de deur? Als je hier naar toe gaat kun je zo de trein uit rollen, want dit fijne plekje bevindt zich pal naast het station. Hetgeen wat dit pittoreske plekje zo leuk maakt is dat het op een onverwachte locatie zit. Op dit aangelegde strandje kun je heerlijk in de zon chillen, lunchen of gewoon gezellig een drankje doen. Daarnaast hangt er ook vooral een hele leuke sfeer. Dus hup, hup pak je tas, de trein vertrekt zo!

Zandfoort aan de Eem, Amersfoort
Yes, ook in Amersfoort is een stadsstrandje te vinden, met de toepasselijke naam ‘Zandfoort aan de Eem’. Een gezellig strand met stoelen en picknicktafels. Hier kan je heerlijk relaxen met je vrienden en eventuele kinderen.

IJzeren man, Eindhoven
Ook aan de rand van Eindhoven is een plas te vinden met een heerlijk zandstrand. Hier worden zo nu en dan festivals georganiseerd, maar daarnaast is het ook gewoon toegankelijk om met je handdoekje op het strand te gaan liggen. Er is ook een groot grasveld waar je kan liggen.

Meer lezen?
Dit zijn de beste terrasjes van Leeuwarden