Weekday: de perfecte basics met een uitgesproken uitstraling

Duurzaamheid is een hot topic en al helemaal in de kledingindustrie. Allerlei afvalstoffen komen vrij tijdens het produceren van kleding door fabrieken en dat heeft grote nadelige gevolgen voor de aarde. Hierdoor staat de mode-industrie op de tweede plek in de lijst van meest vervuilde industrieën ter wereld. Tijd om daar wat verandering in aan te brengen. Nooit meer shoppen? Nee, dat hoeft ook weer niet, wel bewuster! Duurzame mode is niet altijd even makkelijk om te vinden en daarom stellen we iedere donderdag een duurzaam modemerk aan je voor. Deze week is het sustainable merk dat wij graag willen uitlichten: Weekday.

Weekday is ontstaan met het idee om zelfvertrouwen en zelfexpressie te stimuleren bij mensen. Ze hopen hun klanten te inspireren door middel van creatieve initiatieven. Weekday is daarom een winkel waar je de perfecte basics shopt, maar waar je ook weer juist hele uitgesproken kledingstukken kan kopen.

Naast de variatie aan kledingstijlen zijn ze ook nog eens heel duurzaam, who knew? De prijzen zijn daarom ietsje duurder dan bij een Zara of H&M, maar je doet daarmee wel weer iets goeds voor het milieu.

https://www.instagram.com/p/B3rw7KtFzOF/?utm_source=ig_web_copy_link

Weekday heeft een aantal duurzame doelen voor zichzelf opgesteld. In 2020 willen ze bijvoorbeeld alleen nog maar gebruik maken van organisch katoen, in 2025 willen ze alleen nog gebruik maken van gerecycled verpakkingsmateriaal, in 2030 willen ze alleen nog maar gebruik maken van gerecyclede of duurzaam geproduceerde materialen en in 2040 is Weekday 100% klimaat positief. Dat betekent dat ze meer broeikasgasemissies verminderen dan dat ze daadwerkelijk uitstoten.

Alle zwemkleding van Weekday is gemaakt van recyclede PET-flessen en ook gebruiken ze overblijfselen van de verschillende stoffen van hun kleding uit de fabriek. Naast hun gewone collectie hebben ze sinds 2019 ook een “limited edition” collectie gemaakt van 100% gerecyclede materialen.

https://www.instagram.com/p/B1ohRo5o3_4/?utm_source=ig_web_copy_link

Een tweede winkel in Amsterdam

Ze zijn dus al heel goed op weg om hun doelen waar te maken en er is heel goed nieuws: naast de winkel in Amsterdam aan Rokin 84 openen ze nu ook een tweede winkel in de Pijp.

Deze winkel wordt 241 m2 (?!) groot en krijgt een industriële inrichting dat is geïnspireerd op het stadsbeeld. Weekday viert de opening van deze winkel op 15 november met veel verschillende kortingen. Ze geven 40% korting aan de eerste 50 bezoekers, de hele dag 20% korting wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief en ze geven free treats zolang de voorraad strekt.

Houd je van een minimalistische maar creative stijl? Dan is de Weekday ongetwijfeld iets voor jou. Nu we weten dat ze ook nog eens duurzaam zijn zijn wij zeker fan.

Dit zijn onze favorieten van de nieuwe collectie:

Meer sustainable brands? Check dan deze pagina.