Welk type kledingstuk past bij jouw curvy figuur?

Foto door: REFINERY 29 via Pinterest

Body positivity, iets wat de laatste jaren een steeds vaker voorkomend begrip is. Positief zijn over ons lichaam en heb je curves? Dan mogen we deze adoreren! Wij bij MONSTYLE zijn maar al te blij met deze ontwikkelingen en het feit dat er dus ook steeds meer verschillende kledingstukken die voorheen alleen voor maatje 0 werden gefabriceerd, nu ook gewoon voor de grotere maten te koop zijn. Crop tops zijn namelijk voor zowel maat S als XXL! Maar het is toch fijn om enigszins een indicatie te hebben van welke items nou het mooist aansluiten bij welk lichaam. Benieuwd welk type kledingstuk bij jouw cury lichaam past? Lees dan gauw verder.

Hallo volle billen!

Het A-type, oftewel de peer, kenmerkt zich door een smal bovenlichaam (vooral bij de taille en schouders) en bredere bekken en stevige bovenbenen. Het peerfiguur heeft vaak ook iets vollere billen en je bent dan ook meer dan welkom om deze te accentueren! Wat dacht je van een mooie jurk met een tailleriempje om je smalle waist nog eens extra te accentueren? Ook de bootcut jeans (de naam zegt het al) is perfect voor jouw lichaam, wellicht met een leuke kleurrijke blouse? Voor het peertype zijn hoge laarzen, high waist jeans en een croptop de perfecte combi als je het ons vraagt.

De sportieveling

Wanneer je schouders, heupen en taille ongeveer even breed zijn heb je een H-figuur. Mensen met een H-figuur worden vaak als zeer sportief gezien! Soms is het lastig goede items te shoppen voor dit type figuur, maar wij hebben wat tips voor je. Leg de nadruk op je benen en hals, kies voor een mooi statement ketting en voor kleurrijjke shirts en blouses. Soepelvallende kleding, zoals een oversized blouse met V-hals, doen het erg goed bij een H-figuur.

De sinaasappel

Wat een woorden worden er ook verzonnen voor onze prachtige vrouwelijke figuren! Maar laten we het toch even hebben over het O-type, oftewel het sinaasappeltype. Het O-type kenmerkt zich door smalle schouders, smalle bekken en wat vollere borsten en buik. Leg de nadruk op je benen en bovenlichaam, bijvoorbeeld door een rok of broek te dragen in een felle kleur. Maar ook jasjes   tot over de heupen doen het erg goed!

The apple to my pie

Het omgekeerde van figuurtype-A, is figuurtype-V, de appel. De schouders zijn breder dan het bekken en de taille is vaak smalletjes. Shop je voor het V-type? Ga dan voor opvallende schoenen, aansluitende jurken, opvallende broeken en neutrale topjes.

Kim K who?

Het zandloper figuur waarbij de schouders en bekken even breed zijn, maar de taille een stuk smaller. Zouden we dit het Kim Kardashion figuur kunnen noemen? Ook voor dit type figuur is de high waist jeans of broek een perfecte uitkomst, maar een mooie lange maxi-jurk is ook helemaal passend bij het zandloper figuur Je curves nog net dat beetje extra accentueren? Ga dan voor een riempje.

Nog aan het twijfelen tot welk type figuur je behoort? Neem dan eens een kijkje op Happy-size, onderaan de website staan precies de afmetingen van de verschillende soorten figuren!