Welkom Tanisha Doran! Onze Monstyle expert die je mee neemt in haar leven

Héy zonnestraal! Ik kan mij voorstellen dat jij je afvraagt wie ik ben, Tanisha Doran. Weer de zoveelste blogger of heb ik toch een nieuw uniek verhaal te vertellen? Heel eerlijk, ik heb ook nog geen idee. Ik lees nooit een blog, maar schrijven gaat mij best gezellig af. Al is dit de eerste keer dat ik het publiekelijk ga delen. Ik gooi mijzelf dan ook graag in het diepen, en vandaag is wederom zo’n dag.

Om samen achter al mijn onbekende verhalen en ervaringen te komen zal ik je meenemen als schrijver voor Monstyle, in een terugkerend blog dat zich focust op de belangrijkste pijlers in het leven; Avontuur, vrijheid, werk, liefde, spiritualiteit en heel veel meer dat ik te vertellen heb, maar dat hoor je nog wel!

Owja, je vroeg je nog steeds af wie ik nou ben. Ik klets nu al te veel! Er is ook zo veel te vertellen en samenvatten was nooit mijn sterkste vak op school. Ik stel mij dus niet kort, maar even té lang aan je voor.

Mijn naam is Tanisha Doran, 21 jaar oud en ik leef.

Ja daar stopt de zin veel te dramatisch. Nee, ik kijk geen GTST, maar ik hou wel van een goede cliffhanger. Want hoezo leef ik, iedereen leeft toch? Ik leef het ‘vrije leven’. Dit licht ik later nog wel toe.

Nederland wordt gekenmerkt als mijn thuisbasis. Het land van geboorte. Al ben ik zojuist terug gekomen naar Nederland met mijn vriendin, van een 3 maanden lange reis in de hippy scéne/community cultuur in Ibiza. Maar wat zegt Nederland dan over mij? Over Tanisha Naomi Doran?

Exotische naam? Ja dat klopt, mijn roots zijn zowel Nederlands (moeders kant) als ook Caribisch (vaders kant: Curaçao). Is dit dan de reden dat ik mij nooit kan kleden op het weer en het een eeuwige strijd is tussen warm en koud? Wie weet, waarschijnlijk niet…Maar is het in het leven überhaupt niet gewoon altijd een strijd tussen twee krachten of noem het eerder twee machten.

Jeee’tje al die keuzes…. Een mens zou er bijna knettergek van worden, toch? Maar gelukkig hebben wij al deze keuzes in ons leven. Die creëren wij immers grotendeels ook zelf, net zoals onze blokkades.

Het zal je niet verbazen dat mijn leven gezellig druk is en bruist van al die keuzes, inspiratie en plannen ! Ik heb dan ook een eigen bedrijf opgericht, Peppery Panty, een duurzaam, creatief kledingmerk dat een weerspiegeling is van de unieke kleurrijke wereld waarin wij leven. De panty’s zijn persoonlijk ontworpen door mij en geproduceerd in samenwerking met duurzame fabrieken in Italië. Mijn merk is het leven in geblazen voor iedereen die haar unieke karakter op kleurrijke en duurzame wijze wilt tonen via fashion en grenzeloos wilt genieten van het leven.

In de komende weken vertel ik jullie meer over waar Peppery Panty voor staat en handige tips over het opzetten van een duurzaam kledingmerk/bedrijf.

For a colourful life – Peppery Panty

Als je mij beter gaat leren kennen en ik jou, dan zal je ook onbewust/bewust geconfronteerd worden met mijn vorm van spiritualiteit.

Veel wijsheden heb ik te danken aan mijn voorouders. De waardering voor het leven is het mooiste geschenk dat ik ooit in ontvangst heb mogen nemen. Het is mijn levensenergie dat mij bewust maakt van de schoonheid en waarde van iedere nieuwe dag. Het gaat om het definiëren van wie wij zijn in de zoektocht naar onszelf en de essentie van dit bruisende leven. Naar mijn mening leven wij in het centrum van creatieve mogelijkheden. Hiermee verwijs ik naar de aarde en haar cultuur, Pacha Mama. Ik focus mij dan ook graag op de meest kostbare details van het leven. De natuur, unieke mensen met een verhaal, muziek dat omgezet wordt in dans, intense gevoelens dat omgezet wordt in zelfexpressie, festiviteiten, het straalt voor mij allemaal energie uit, dat ik graag vertaal en omzet in de verhalen die ik met jou ga delen.

Mi vida… floreciente y colorida como la Pacha Mama. – TND Mijn leven… bloeiend en kleurrijk, zoals Moeder Aarde.

Kleurrijk zijn is niet alleen in de visuele vorm te traceren, vooral juist in de mentale vorm. Denk maar bijvoorbeeld aan hoe jouw persoonlijke kijk op de wereld is? Wat wil je uitstralen en wie is de unieke jij? Jij bent je eigen ontworpen kunstwerk, tentoongesteld aan de wereld in de meest abstracte vorm.

Jij bent onderdeel van de seizoenen

Je gaat meerdere malen van kleur veranderen gedurende de bloei van je leven, maar onthoud dat je nóóit mag stoppen met bloeien, in welke fase je ook verkeert, want jij bent de bloem die door weer en wind haar kleuren zal tonen en blijft bloeien!

Het leven is een prachtig avontuur in jezelf, waarbij het intellect en het gevoel een relatie moeten vormen, in plaats van gescheiden te werk gaan. Het intellect heeft geen verstand van het leven en het gevoel mag af en toe een rationele preek krijgen van het intellect, toch? Bij mij persoonlijk in ieder geval wel.

Het bruisende leven om ons heen leert mij nog iedere dag om de kleurrijke persoon te zijn die ik vandaag de dag ben en mijn zonnestralen en glimlach door te geven aan alle lieve mensen om mij heen. Mijn kompas is het gevoel en mijn kracht is het bewustzijn, om te bewerkstelligen dat ik droom van het leven dat ik vandaag de dag leid, in plaats van te dromen van het leven dat ik ooit op een dag hoop te leven.

Voor mij is het dan ook 12 maanden in het jaar ..vandaag, 52 weken in het jaar ..vandaag, 7 dagen in de week ..vandaag en owja vandaag is het toevallig weer vandaag! Wat een geluk om het gevoel van alle jaarlijkse festiviteiten iedere dag opnieuw weer toe te laten in je hart en dit altijd ‘vandaag’ te vieren, alsof alleen vandaag ons gegeven is!

Het leven is een prachtig avontuur in jezelf en weet je wat, in dit snelle en drukke leven heb ik WEL de tijd! Heb jij die ook?

Tot snel, veel liefs! – TND

Nieuwsgierig? Volg mij dan ook op instagram via:

Lees ook:

MONSTYLE Talks carrière – met Julia Mekkes