Het is vandaag World Nutella day. En dat hoort ook zo want Nutella verdient in onze ogen gewoon een feestdag. Bij deze feestdag hoort een heerlijk Nutella-gerelateerd recept, en die hebben we gevonden hoor! Aanschouw hier het recept van een héérlijke Nutella cheesecake. Dat wordt zeker smullen!
Dit heb je nodig
250 gram Digestive biscuits
5 eetlepels zachte ongezouten boter
1 pot Nutella van 400 gram
100 gram geroosterde, gehakte hazelnoten
500 gram roomkaas (bijv. monchou)
60 gram poedersuiker
Stap 1
Breek de biscuitjes fijn in een kom. Voeg hier de boter en 2 eetlepels Nutella aan toe. Mix het geheel tot het begint te klonteren en voeg dan 25 gram hazelnoten toe. Mix tot de textuur zanderig wordt.
Stap 2
Voeg de mix toe aan een springvorm van +/- 23 cm. Druk de bodem goed aan met je handen of de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast om op te laten stijven.
Stap 3
Mix de roomkaas en poedersuiker met elkaar en voeg daarna de overgebleven Nutella toe. Mix tot een glad beslag.
Stap 4
Haal de springvorm uit de koelkast en smeer het Nutella mengsel voorzichtig over de bodem. Verdeel de overgebleven hazelnoten over het geheel en zet de springvorm opnieuw in de koelkast. Laat tenminste 4 uur in de koelkast staan. Het is het lekkerste als je de cheesecake right out of the fridge eet. Eet smakelijk!
READ NEXT:
>
>
>