Zijn gelmanicures slecht voor je nagels? The answer!

Gelnagellak lijkt de oplossing. Je nagels zien er lange tijd mooi uit en je hoeft er niet meer naar om te kijken. Maar iedere keer als het eraf gehaald wordt, lijkt het wel alsof je nagels het amper overleefd hebben… Zijn gelmanicures nou echt zo slecht voor je nagels? Wij hebben het antwoord!

Gelnagels en gelnagellak
Gel manicure is een breed begrip. Je hebt namelijk gelnagellak en gelnagels. Gelnagels worden aangebracht op je eigen nagels. Dit maakt je nagels langer. Gelnagellak is een gekleurde nagellak die warm moet worden onder een UV/LED lamp. Gelnagellak wordt niet gebruikt als verlenging voor de nagels.

Niet pulken!
Het is heel verleidelijk om met de hand de gelnagellak van je nagels te pulken maar dit is echt heel slecht. Je nagel bestaat namelijk uit heel veel verschillende laagjes en bij het pulken haal je ook laagjes van je nagels af. Niet meer doen dus. Als je de gelnagellak van je nagels af wilt halen, laat het dan weken in nagellak remover met aceton.

Altijd gelnagellak?
Meteen weer een manicure als de vorige er nèt af is? Vaak is het goed om je nagels even wat rust te geven. Als je nagels droog en stevig zijn, kun je vaker gelmanicures laten doen. Als je nagels flexibel en dun zijn, is het verstandig om tussentijds je nagels de kans te geven om te herstellen.

Nice to know: gelnagels
Als je gelnagels hebt laten zetten dan is het belangrijk dat je de nagels niet langer dan zes weken draagt. Laat daarna je nagels een week rusten. Je nagels hebben dit echt nodig, anders is er een kans op infectie. Ewww

READ NEXT
> Zo laat je je nagels langer lijken!
> Gelakte nagels zonder ze te lakken?!
> Trend: Sterren op je nagels

PHOTO CREDITS: labella-instagram.tumblr.com