Zo blijft je nagellak sowieso een week zitten!

Baal jij ook altijd als je nagellak na vijf minuten al gaat chippen? Heel herkenbaar. Het is namelijk super vervelend. Heb je net je nagels gelakt voor een feestje, kan je weer opnieuw gaan beginnen omdat je per ongeluk met je nagels tegen de stoel aanzat. Heb jij weer… Gelukkig hebben wij wat tips voor je zodat je nagellak gegarandeerd een week lang blijft zitten!

Het lijkt soms of je nagels al na vijf minuten droog zijn na het aanbrengen van nagellak. Toch hebben je nagels soms nog een paar uur nodig voordat ze volledig droog zijn. Kom niet in contact met hitte na het aanbrengen in die cruciale uurtjes. Denk hierbij aan het wassen van je handen met heet water, je nagels droog blazen of een middagje naar de sauna.

De volgende tip klinkt misschien raar, maar het werkt echt! Begin je nagellak routine eerst met het aanbrengen van azijn op je nagels. Hierna ga je pas de base coat en je nagellak aanbrengen. Waarom je dit moet doen? Hiermee haal je al het viezigheid van je vingers en nagels af en het zorgt ervoor dat je nagellak niet gaat chippen.

Basecoat is sowieso ontzettend belangrijk! Breng eerst een goede laag aan en laat dit drogen. Vervolgens breng je de nagellak aan en daarna een topcoat. Onze favoriet is deze topcoat van CND die een verhardende werking heeft, héél fijn! Het beste is trouwens om twee dunne laagjes nagellak aan te brengen in plaats van één dikke.

Oh en heb je de tip van je nagels onder de koude kraan ergens gelezen? Doe dit niet meteen na het lakken, dan werkt het niet! Je kunt dit pas het beste doen na een aantal uur en dan onder de koude kraan.

READ NEXT:


>

[show_shopthepost_widget id=”1178732″]

Source: Elin-Kling