Zo draag je bloemen als je geen bloemenmeisje bent

Normaal gesproken lopen we met een grote boog om de floral print heen. Want tja, bloemenprint, dat blijft lastig. We vinden hem al snel te vrolijk. Toch hoef je de vrolijke print niet zomaar te laten hangen. Je kunt hem namelijk best wat stoerder maken! En ja, zélfs als je een jurk draagt.

Als je de bloemetjesjurk op de juiste manier combineert, kan hij juist heel stoer zijn met een vleugje romantiek. Om de bloemenprint bij je stijl te laten passen, is het kiezen van de juiste kleuren de eerste stap. Kies in plaats van lichte pastelkleuren voor felle en donkere kleuren. En ga dan vooral een print met een donkere achtergrond (zwart of donkerblauw). Zo is de print van zichzelf al veel stoerder.

Zoals met alle kleuren en prints, is de uiteindelijke look natuurlijk ook afhankelijk van de items waarmee je ze combineert. Draag over de bloemetjesjurk dus een stoer zwart jasje als een bikerjack om de look af te maken. Je kunt bloemenprintjes een stuk minder girly maken door het te combineren stoere zwarte laarsjes. Hieronder hebben we wat inspiratie voor je klaarstaan, zo wil jij hem ook.