Zo gaat je favoriete denim nog jaren mee

Een goed paar jeans of een mooi jacket wil je natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden, en guess what: bij denim is dat helemaal niet zo moeilijk. Zolang je je aan deze tips houdt gaan je items vast nog jaren mee.

Te vaak wassen zorgt ervoor dat de kleur vervaagt
Was denim niet vaak. Of beter gezegd: was denim nooit. Hierdoor vervaagt de kleur, je broek of jasje een avond buitenhangen kan al veel doen. 

Wil je wel wassen? Was dan koud
Als je echt per se wilt wassen, was dan koud. Zorg er ook voor dat je denim piece binnenstebuiten gekeerd is. Was je de jeans of je voor het eerst? Voeg dan 2 lepels zout toe, dit zorgt ervoor dat de kleur beter blijft zitten.

Nog beter: was met de hand
Heb je tijd over? Dan is er één ding dat nog beter is dan in een koude wastrommel wassen en dat is wassen met de hand. Vul je wasbakmet koud water en voeg een ienie mienie beetje wasmiddel toe. Nog minder dan een halve theelepel. Item binnenstebuiten keren en in het water leggen. Was het kledingstuk na een uur uit met koud water en hang op om te drogen.

Leg je denim jeans een nachtje in de vriezer
Ja echt, in de vriezer! Hierdoor worden de bacteriën gedood en de nare geurtjes! 

Droog aan de lucht
Stop je items nooit in de droger. Als je ze aan de lucht laat drogen blijven ze het langst mooi. Hang de jeans wel uit het zonlicht zodat de kleur niet vervaagt.

READ NEXT

>
>

Photo credit: happilygrey