Zo krijg je de allermooiste nonchalante krullen

Wij vinden het prachtig: van die nonchalante krullen/ slagen in het haar die er super natuurlijk uitzien. Het liefst zouden we willen dat ons haar iedere dag zo zit, maar you know the problem: tijdgebrek! Laat dit geen killer zijn, want als je het goed doet kun je met één keer krullen meerdere dagen doen. De next day curls zien er misschien nog wel mooier uit ook! En wat nog beter is: deze nonchalante krullen hoef je helemaal niet super netjes te doen, want het gaat juist om de messy look. Win-win: je kunt er binnen 10 minuten klaar mee zijn!

Dit heb je nodig
Een dikke krultang, ongeveer anderhalve inch (rond de 25 mm)
Heat protector spray
Texturising powder of droogshampoo
Haarlak
Sea salt spray

Zo doe je het
Stap 1
Als je uit de douche komt droog je het haar eerst goed af. Spray daarna, op vochtig haar, een heatprotector erin. Daarna komt de sea salt spray, omdat dit het beste inwerkt als je haar nog vochtig is. Masseer dit goed door het haar. Je kunt er daarna voor kiezen om je haar te föhnen of je kunt het aan de lucht laten drogen.

Stap 2
Als je haar droog is kun je er voor de zekerheid nog een klein beetje heat protector in sprayen. Verdeel je haar nu in 2 stukken, steek het bovenste deel op. Neem plukjes die ongeveer even dik zijn als je krultang en draai die om je krultang heen. Heel belangrijk: houd de krultang verticaal! Als je de krultang op een hete stand hebt kost je dit per krul maar 5 seconden.

Stap 3
Nu is het tijd voor de bovenkant van het haar. Haal je haar los en spray er wat droogshampoo in, of verdeel wat texturizing powder door het haar. Dit omdat het haar hier stugger van wordt, zo blijft de krul beter zitten. Spray hierna ook een klein beetje hairspray in je plukken. Ga de plukken hierna naar buiten krullen, hier krijg je een ‘open blik’ van. Voor een extra messy finish kun je om de 2 plukken de andere kant op krullen. Zo ziet het er wat nonchalanter en undone uit.

Stap 4
Je hele haar is nu gekruld en daarom is het tijd voor de finishing touch. Spray met je favoriete hairspray een laag rond je hele haar. Dus niet pluk voor pluk. Schud je haar even goed uit. Daarna is het tijd voor een serum. Doe dit zodat al die wegvliegende haren op hun plek blijven. Omdat je je haar zo goed behandelt hebt met droogshampoo, hairspray en serum kunnen je krullen tot wel 3 dagen blijven zitten.

READ NEXT:


>

Source: Glamradar