Zo krijg je never nooit meer lipstick op je tanden

Lipstick en vrouwen zijn een gouden combinatie. Voedsel en lipstick daarentegen iets minder. Want come on, wie van ons vrouwen heeft het nog nooit meegemaakt? Na een heerlijk maaltje een lipstick vlek op je tanden.. Super vervelend. Maar er is hoop, want dit voorkomen kan heel goed. Dat doe je namelijk zo:

Gebruik een lipliner
Om een goede basis te creëren voor je lipstick omlijn je niet alleen je lippen maar kleur je ze ook helemaal in. Gebruik bij voorkeur een matte lipliner (deze geeft minder af) en zorg wel dat hij goed bij de kleur lipstick die je gaat gebruiken past.

Gebruik de juiste lipstick
Ga voor een die niet snel afgeeft. Dat zijn eerder de matte varianten dan degene met een creamy finish. Een lipstain blijft nóg langer zitten.

Breng de lipstick aan de buitenkant van je lippen aan
Nadat je je lippen helemaal ingevuld hebt met lipliner vul je de buitenkanten in met lipstick. Hierom moet je dus wel écht zorgen dat je lipstick en dezelfde kleur zijn. Zo kan je lipstick niet afgeven op je tanden. Je lipliner doet dit al niet omdat het daar te stug voor is.

Doe de “vinger truc”
Dit is een “gouwe ouwe” maar er is toch een kans dat je hem nog niet kent. Als je je lipstick hebt aangebracht stop je je vinger in je mond en sluit je je lippen eromheen. Zo komt de lipstick die normaal op je tanden zou komen op je vinger terecht. Handig.

Gebruik transparante poeder
Als je lipliner en je lipstick aangebracht hebt leg je een tissue op je lippen. Door de tissue heen breng je met een kwast wat transparante poeder aan. Zo blijft je lipstick langer op z’n plaats.

Goed poetsen
Hoe schoner zijn, hoe minder kans dat je lipstick er op vlekt. Dit omdat de lipstick juist aan vuil blijft plakken. Poets je tanden dus goed voordat je van plan bent lipstick te dragen. Listen to your dentist!

READ NEXT:
>
>