Zo maak je een healthy carrot cake!

Als er iets is waar we gek op zijn dan is het wel een flink stuk , of carrot cake! Bij carrot cake hebben we dan ook het idee dat we ‘gezond bezig zijn’ omdat het natuurlijk letterlijk worteltjestaart heet. Echter, niets is minder waar want in zowel de cake als de frosting zitten behoorlijk wat calo’s. Tenzij je kiest voor een healthy carrot cake. En hé is dat even handig, het recept hebben wij hieronder voor je klaarstaan. Enjoy!

Wat heb je nodig?

250 gram tarwebloem (dit kun je eventueel vervangen door speltbloem)
16 gram bakpoeder
Snufje zeezout
2 theelepels kaneel
80 gram walnoten
115 gram boter (kun je eventueel vervangen door kokosolie of een andere olie soort)
90 gram dadels
3 middelgrote wortels
3 rijpe bananen
75 gram Griekse yoghurt
2 eieren

185 gram cream cheese
4 theelepels honing
1/2 citroen

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de volkoren bloem, bakpoeder, kaneel en zout in een schaal. Doe hier ook de gekneusde walnoten bij in.

Verwarm de boter in een pan en voeg de kleine stukjes dadel toe aan de gesmolten boter.

Rasp boven een andere kom de wortel en voeg daar de stukjes banaan aan toe. Doe de dadel-boter-mix erdoor. Voeg vervolgens de yoghurt en eieren toe, en roer even voordat je de kom met bloem, bakpoeder, kaneel, zout en walnoten hier aan toevoegt.

Giet de mix in het bakblik en zet het voor ongeveer 50 minuten in de oven.

Wanneer je wacht op de cake, kun je alvast beginnen met de topping. Roer hiervoor de cream cheese, honing en citroensap door elkaar. Wanneer de cake helemaal is afgekoeld kan de frosting erop! Enjoy!

READ NEXT:

>

Source: Love & Lemons