Zo maak je gemakkelijk zelf sushi!

Wij zijn verslaafd aan sushi en dat kunnen we wel van de daken schreeuwen. Het liefst gaan we elke week uiteten bij een sushi restaurant, maar waarom veel geld uitgeven bij een restaurant als je ook heel makkelijk zelf sushi kan maken? Het lijkt vaak heel erg moeilijk, omdat het er altijd uitziet als een klein kunstwerkje, maar dat is het eigenlijk niet. Wij leren je hoe je gemakkelijk zelf sushi kan maken en laten je een recept zien voor sushi maki!

Stap 1: Spoel de rijst onder koud water in een vergiet een paar minuten af. Laat het ongeveer vijf minuten in een pan rusten en voeg daarna 600 milliliter koud water en een snuf zout toe. Daarna kan je de rijst koken.

Stap 2: Verwarm de rijstazijn met suiker en zout. Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur en meng het door de rijst. Hierna kan je het zelf op smaak brengen met wat zout.

Stap 3: Doe de rijst in een schaal en laat het afkoelen. Leg ondertussen het matje klaar met een eerste nori vel.

Stap 4: They see me rollin’! Maak je vingers nat en breng een laagje rijst aan over het hele vel. Leg hierna in het midden van de rijst de zalm en avocado, of de tonijn en komkommer. Zorg dat je nori vel op gelijke hoogte ligt met je matje en begin met rollen. Je kunt de losse randjes een klein beetje nat maken met water zodat ze beter blijven plakken. Nu aansnijden en aanvallen maar!

Natuurlijk kun je onwijs veel verschillende soorten maki’s maken. Dit is de basis!

READ NEXT:


>

Source: Cheaprecipeblog