Zo maak je oversized items getailleerd

We trekken vaak laag over laag aan, of kiezen voor een oversized kledingstuk. Het voelt altijd heerlijk aan, maar laten we eerlijk zijn: het doet niet veel goeds voor ons figuur. Gelukkig zijn er wat trucjes waardoor je oversized items gemakkelijk getailleerd kan maken!

Interessant detail bij de taille
Je creëert optisch een smallere taille als je een interessant detail bij de taille hebt. Zoals een ‘riem’ van pailletten of een opvallend rokje. Hierdoor wordt de aandacht gevestigd op je taille.

De riem
Draag een riem om je taille wanneer je een oversized item draagt en je taille oogt direct een stuk smaller. Dit is de simpelste manier om een smallere waist te faken.

Plooien in je shirt
Plooien in je shirt accentueert je taille. Kies dus voor een top Laat dat strijken dus maar lekker zitten!

See through
Je taille is natuurlijk het smalste deel van je lichaam en als je daarop je aandacht vestigt lijkt het alleen nog maar smaller. Dit kun je doen door middel van een jurk of top waar een kleine cut out zit bij je taille. Aangezien het kouder wordt, kan je beter kiezen voor een see through top. Zo heb je het toch nog warm!

Top in je high waisted jeans
Draag een hoge taille broek die op het kleinste deel van je waist is afgesneden. Combineer dit met een top die je in je high waisted jeans draagt en je taille oogt direct een stuk smaller! Oh, en het laat je benen ook nog eens langer lijken!

READ NEXT: