filmavond thuis

Zo organiseer je een gezellige filmavond thuis met je vriendinnen

Een avondje thuis is een leuke manier om tijd met je vriendinnen te besteden, en een leuk alternatief voor uitgaan. Nodig wat vriendinnen uit voor een filmmarathon die snel een traditie zal worden! 

Het filmprogramma kiezen

Voor een geslaagde vriendinnen filmavond is het kiezen van de films super belangrijk! Kies films die jullie allemaal leuk vinden, en overweeg verschillende genres, zoals romantische komedies, feel-good films, of dramas. Ook is het leuk om een filmreeks te kijken, omdat je dan helemaal wordt meegenomen in deze wereld. Komen jullie er niet uit met een simpel gesprek? Doe dan een loting! Of kies ervoor om een filmmarathon te doen, en kies samen twee of drie films uit als compromis.

Kies een thema

Door een thema te kiezen voeg je extra plezier toe aan de filmavond. Je kunt de hele avond in thema organiseren, door de ruimte, snacks, activiteiten en outfits af te stemmen op het genre of de specifieke film die jullie gaan kijken. Het thema kan gebaseerd zijn op genre, maar ook op een specifieke film of tijdperk. Verkleed je als je lievelingspersonage uit de film, als jullie een iconische film gaan kijken zoals Sex And The City of The Devil Wears Prada. Gaan jullie romantische komedies kijken uit de jaren 2000, kies dan een Y2K dresscode. Of kies ervoor om er een pyjamaavond van te maken, waar iedereen zo comfortabel mogelijk gekleed moet komen.

Sfeer en comfort

Zorg voor een gezellige en ontspannen sfeer. Dit begint met comfort. Creëer een gezellige en comfortabele plek voor de filmavond. Zorg voor comfortabele zitplekken met kussens en dekens. Decoreer de ruimte met thema gerelateerde versieringen. Als jullie een romantische film gaan kijken, hang dan een slinger met hartjes op en brand kaarsen voor een romantische sfeer. Als jullie een horrorfilm gaan kijken, maak de woonkamer dan helemaal spooky. Dim de lichten, zoals ze in de bioscoop ook doen. Zorg ook voor de praktische dingen, zoals de positie van je tv. Er is niets vervelender dan een vermoeide nek door het draaien en buigen om een scherm te zien. Zet je tv daarom op een goede positie, zodat iedereen er goed voor zit, en zet hem op een tv standaard, om de juiste hoogte te krijgen. Je wilt je tv op ooghoogte hebben voor het maximale comfort. 

Snacks en drankjes

Snacks en drankjes zijn essentieel voor een geslaagde filmavond. Denk aan klassiekers, zoals popcorn, snoep en ijs. Je kunt ook kiezen voor iets gezonds, zoals een fruitsalade, groente met een dip. Voor een tussen-in-optie kun je chocolade omhulde aardbeien maken. Dan heb je een beetje van allebei. Zorg voor een assortiment van jullie favoriete snacks, of vraag iedereen om iets mee te nemen. Zo heb je uiteindelijk een selectie aan snacks, zonder dat je het allemaal zelf hoeft te bedenken. Ook kun je iets speciaals bakken, zoals koekjes, taart of cupcakes. Het is extra leuk om dit in thema te doen. Als jullie bijvoorbeeld een romantische film gaan kijken, maak dan hartvormige koekjes of cupcakes met roze botercrème. Als er naar horror wordt gekeken, kunnen jullie een chocoladetaart maken met rode glazuur. Voor een sci-fi film is een galaxy taart een leuk idee. Je maakt de filmavond extra speciaal door het goed te plannen. Maak er een dinner party van door pizza’s te bestellen. Vergeet niet om een selectie van drankjes te hebben. Of jullie nu aan de frisdrank of aan de wijn gaan, zorg voor wat dorstlessende drankjes voor bij de snacks.

Leuke activiteiten

Maak de vriendinnen filmavond nog leuker en entertaining door activiteiten te doen. Je kunt bijvoorbeeld een film-gerelateerde quiz of trivia-spel organiseren over de films die jullie hebben gekeken. Geef als beloning de vriendin die wint de macht om de volgende keer de film te kiezen!