Zo verminder je de kwalen van hooikoorts

en een rode loopneus zijn nou niet echt de  looks die we in gedachten hadden. En wist je dat 1 op de 5 mensen er last van heeft? We hebben het over hooikoorts. Het is een nachtmerrie en de enige oplossing is het uitgeven van je salaris aan medicijnen voor de nare jeukende plaag. Maar het kan dus anders.

1. Maak ‘quercitine’ je nieuwe beste vriendin
Eet veel fruit en groente. En dan vooral cranberries, paprika’s en uien, want die bevatten veel quercitine. En van dit stofje is bewezen dat het de productie en het vrijkomen van histamine tegen houdt. Als je het in een supplement neemt is de aanbevolen hoeveelheid tussen de 250 en 600 mg, 3 x per dag 10 minuten voor een maaltijd.

2. Eet ananas
Voeg ananas toe aan je dieet omdat het bromelaïne bevat, een natuurlijk eiwit en een verterend enzym dat de werking van de quercitine versterkt. Bromelaïne is ook nog eens ontstekingsremmend, en dat kan vooral handig zijn bij ontstekingen van de neus en ogen. Kies je voor supplementen? Dan is een dosis van 90 mg per dag aanbevolen.

3. Vergeet vitamine C niet
Vergeet vitamine C niet, een vitamine die we associëren met het helpen van ons immuun systeem. Onderzoeken wezen uit dat het ook een goede hulp kan zijn bij het behandelen van hooikoorts, omdat het histamine level in ons lichaam omlaag gaat na het innemen van vitamine C. Zorg daarom dat je zo’n 2 gram per dag binnen krijgt om de symptomen te reduceren. Om 1 gram binnen te krijgen moet je al zo’n 100 aardbeien eten, dus wij raden je aan om een supplement te nemen. Vraag wel even na of je het goede supplement hebt. Dit omdat het voor het lichaam moeilijk is om grote hoeveelheden te verteren.

4. Probeer zelf-hypnose
Recente onderzoeken hebben uitgewezen dat mensen met hooikoorts minder symptomen hadden nadat ze hypnose therapie hadden aangeleerd. Wanneer er te veel pollen in de lucht komen en je de symptomen op voelt komen kun je je ogen dicht doen en je focussen op diepe ademhaling.

5. Drinken
Als je te weinig vocht binnen krijgt wordt histamine in grotere getalen aangemaakt. Drinkt dus genoeg gedurende dag.

READ NEXT:
>

>

Source: Farmgirl