Zo verschijn jij netjes op je sollicitatiegesprek

Iedereen komt voor het spannende moment te staan van een sollicitatiegesprek. Vooral op dit moment wil je er op je allerbest uitzien en je natuurlijk ook zo voelen. Maar omdat er zoveel druk opstaat, kan dit juist nú misgaan. Denk aan kreukels in je blouse, verregend haar of worst case scenario: zweetvlekken. Zweten wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen. Wij hebben dé 5 tips om netjes voor de dag te komen! Zodat jij je goed voelt en niet hoeft te zweten tijdens die spannende sollicitatieprocedure.

1. Verzorgd

Natuurlijk mag moet je verzorgd voor de dag komen. Kijk dus nog een keer in de spiegel… Strijk je kleding zodat hij/zij niet is afgeleid door de lelijke kreukels in je blouse. Laat dus vooral die linnen blouse in de kast hangen, want zodra jij bij je afspraak bent, ligt deze alweer in de kreukels.

Wat te doen tegen zweetvlekken in kleding? Houd daarvoor rekening met het materiaal wat je draagt. Ben je erg zenuwachtig? Draag dan geen satijn of polyester waarin je zweetvlekken snel zichtbaar zijn. Grijs kan je ook beter even overslaan, hierin zijn zweetplekken het beste te zien. Voel je goed in je outfit, want de juiste outfit zorgt ervoor dat jij je zelfverzekerd voelt. Good luck, you can do it!

2. Rode vlekken

Als je ergens zenuwachtig voor bent, zijn rode vlekken ontzettend moeilijk te verbergen. Door middel van kleding kan jij laten zien wie je bent en zelfverzekerd verschijnen, maar die rode vlekken in je nek verklappen dat jij het toch allemaal heel spannend vindt. Heb jij hier vaak last van? Dan is het een idee om niet alleen je gezicht te voorzien van een laagje BB cream of CC cream, maar ook je hals. Zo vallen die rode vlekken niet meer op.

3. Klamme handjes

Tja, als je ergens op gesprek gaat, geef je altijd een hand bij binnenkomst. Daarbij is het niet alleen belangrijk dat je een stevige handdruk geeft (dit zegt ten slotte superveel over je), maar ook dat je handen niet zweten, maar netjes zijn. Je hebt vast weleens klamme handjes vastgehouden, niet chill. Maar tegelijk is het wel heel logisch wanneer je op sollicitatie moet. Wat te doen tegen klamme handen? Zorg niet alleen voor schone nagels, maar ook voor een handzeep in je tas. Zie jouw handzeep als hét middel tegen zweethanden: voordat je naar binnengaat maak je nog even snel je handen schoon, niemand die iets voelt van jouw zenuwen.

4. Zweetvlekken

De hele dag door ben jij in de weer. Van kantoor naar boodschappen doen, sprintje op de fiets zodat je nog op tijd bent voor je volgende afspraak en door. Het kan dan nog wel eens lastig zijn om fris voor de dag te komen. Thuis kan je je eenvoudig even opfrissen, maar hoe voorkom je dat dit niet nodig is? Hoe zorg je ervoor dat je gewoon fris op je gesprek verschijnt zonder dat je eerst onder de föhn op de wc moet gaan hangen. Zweetvlekken of vervelende geurtjes is het laatste waar je je druk over wil maken tijdens zo’n belangrijk en spannend moment. Maar wat te doen tegen zweten?

Uiteraard is het belangrijk dat je je oksels schoonhoudt, maar je oksels hebben ook bescherming nodig. Hiervoor gebruiken we natuurlijk het liefst een deodorant. Maar the one and only komen we maar niet tegen, het is net zo’n zoektocht als het zoeken naar de perfecte jeans. Want als je de juiste deodorant gebruikt, voorkom je dat je gaat zweten. Maar wat is de juiste deo tegen zweten? Als je veel last hebt van transpireren, is de nieuwe Rexona Maximum Protection Roller precies wat je nodig hebt. Geen enkele andere roller beschermt namelijk beter tegen zweet. En dat is bewezen!* Deze Rexona beschermt tot 48 uur lang, zodat jij zonder zorgen op je sollicitatiegesprek kan verschijnen en daarna nog op date kunt om af te sluiten met dansen tot diep in de nacht. Je blijft fris, wat je ook doet. Wil je het uitproberen? Je kunt de producten onder andere vinden bij Kruidvat.

*Op basis van in-vivo test 2017.

5. Lekker ruiken

Die zweetgeur voorkom je dus makkelijk door jezelf goed te wassen en een beschermende deodorant te gebruiken. Maar dan het liefst eentje die er ook nog eens voor zorgt dat je fris ruikt. Daarnaast maakt de juiste parfum het af. Let wel op dat je niet te veel parfum draagt, dit kan namelijk afschrikken. In het geval van een sollicitatiegesprek geldt less is more als het aankomt op parfum.

Good luck! Jij gaat die sollicitatie gewoon rocken!