Zo vind je goedkope vakanties en weekendjes weg

We snappen dat je na de decembermaand eigenlijk nog even moet bijkomen. Het is dan heel fijn om even een paar dagen weg te gaan of alvast een vakantie te boeken. Natuurlijk wil je hier niet teveel geld aan uitgeven, dus elke euro minder is mooi meegenomen. Daarom hebben wij wat tips voor jou waarmee je heel cheap de beste deals kunt vinden op het internet!

Vroegboekkorting
Als je nu al gaat kijken naar de mogelijkheden in de zomervakantie, ben je het goedkoopst uit. Verschillende organisaties bieden nu namelijk vroegboekkorting aan. Hierdoor betaal je dus minder, en heb je ook nog eens het meeste keus. Vooral handig als je met een grote groep gaat!

Prijsvergelijkingssites
Houd prijsvergelijkingssites goed in de gaten. Het kan soms namelijk enorm verschillen! Zo weet je precies waar je het minste betaalt. Dat willen we toch!

Overstappen
Door te kiezen voor een vlucht waarbij je moet overstappen in plaats van een rechtstreekse vlucht, betaal je veel minder. Het is soms misschien niet zo logisch, maar als je er minder geld voor hoeft te betalen, vinden we alles prima! Je vliegt bijvoorbeeld goedkoper naar Australië als je vliegt via de Verenigde Staten in plaats van Azië.

Travelbird
Bij Travelbird verzamelen ze verschillende aanbiedingen van het internet. Ook Groupon en Vakantieveilingen.nl zijn goede sites om in de gaten te houden als je iets wil boeken. Lees wel altijd even de kleine lettertjes want vaak zijn er wel een aantal voorwaarden aan verbonden.

Boeken via luchtvaartmaatschappij
Boek een vlucht via de luchtvaartmaatschappij in plaats van een boekingssite. Zo betaal je gegarandeerd minder! Ben je van plan om meerdere landen aan te doen. Boek de volgende vlucht dan in het land van bestemming. Dit is vaak een stuk goedkoper, dan vanuit Nederland.

’s Avonds laat of ’s ochtends vroeg
Het wordt aanbevolen om ’s avonds laat of ’s ochtends doordeweeks vroeg te boeken. Luchtvaartmaatschappijen weten namelijk dat veel mensen overdag boeken. Hier spelen ze heel erg op in! Boek dus niet overdags!

We Fly Cheap
Een onwijs handige site, want hier verzamelen ze goede aanbiedingen van verschillende vakantiewebsites, echt eentje om in de gaten te houden!

Twee volle weken
Een ticket voor twee weken is goedkoper dan wanneer je een ticket boekt voor 13 dagen. Dit geldt ook voor een hele maand. Dus je kan beter 30 dagen boeken dan 29 dagen. Ook boek je een goedkoper ticket vaak in de ochtend of avond in plaats van overdag. Daarnaast scoor je de beste tickets vanaf 8 weken van tevoren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Het is handig om je in te schrijven voor nieuwsbrieven van luchtvaartmaatschappijen en accommodaties waar je geinteresseerd in bent. Zo weet jij als eerste alle aanbiedingen. Wedden dat jij zo de perfecte vakantie vindt!

Vliegreis en hotel apart boeken van elkaar
Er worden vaak combinaties van vlucht en hotel aangeboden, maar wist je dat dit duurder is dan wanneer je apart van elkaar boekt. Het is misschien wat gepriegel, maar dan heb je ook wat!

SRPRS.me
Deze website is ideaal wanneer je lekker goedkoop weg wil maar niet weet waar naartoe. Je boekt hier namelijk alleen de data wanneer je gaat. Pas op Schiphol kom je erachter wat je bestemming is. Verrassingen gegarandeerd!

READ NEXT:


>