Zo word je aangenomen in de fashion wereld!

Tegenwoordig lijkt het er op dat iedereen aast op een job in de mode. Logisch want ja, winkelen en een stijlvolle creatie bedenken is ontzettend leuk. But there’s more to it than that. Hierbij de tips & tricks om succesvol in de mode aan de slag te gaan!

 

1. Doe je research. 

Het is oké om niet precies te weten wat je exacte interesse is maar het is wel belangrijk om te kijken welke aspecten in de fashion wereld je echt interesseren en welke stijl daadwerkelijk bij jou past.The more you research, the more opportunities you will find. Daarnaast is het heel handig om tijdens een sollicitatie te laten zien hoeveel achtergrondinformatie je al bezit.

2. Targetlist 

Wanneer je onderzoek hebt gedaan naar de verschillende aspecten van de fashion wereld, is het fijn om je favoriete bedrijven op een rijtje te zetten. Wees bij zo’n targetlist vooral niet verlegen: the sky is the limit. Bedenk wel of je qua karakter en persoon bij die organisatie past en wat jouw toevoeging zou kunnen zijn.

3. Let’s get social 

Wanneer je de favoriete bedrijven in kaart hebt gebracht, ga je op social onderzoek. Hoe zien hun communicatie uitingen er uit? Schrijf je in op een nieuwsbrief, bekijk hun Facebook, Instagram en Twitter en bekijk welke organisaties zij zelf volgen.

4. Introduce yourself 

Wanneer er geen vacature open is, is een open sollicitatie altijd een optie. Ga je target list af, vind de contractgegevens en schrijf een originele motivatie waar je zo eerlijk mogelijk bent. Raak niet meteen in de stress als je geen antwoord krijgt.

5. Keep an open mind

Misschien krijg je niet meteen je dream job te pakken. Ga niet meteen in zak en as zitten. Blijf positief en probeer al je kansen te benutten. Ervaring op je cv is voor veel bedrijven een pré. Misschien is een zomerstage een optie?

6. Show your usp’s 

Wanneer je dan eindelijk een plekje gevonden hebt, is het belangrijk om ook buiten je afdeling jezelf te laten zien. Zorg dat je een leuke connectie met zoveel mogelijk binnen en buiten de organisatie krijgt!

7. Go for it girl! 

 

Pssssst. Benieuwd wat je tijdens een sollicitatie gesprek draagt?