Zo zie je of een schoen comfortabel is voordat je ‘m past

Je kent het wel: je hebt een prachtig paar nieuwe of gekocht en je kunt niet wachten om ze te dragen, maar als je ze vervolgens aan hebt ga je door een hel. Je krijgt blaren, je voeten doen zeer of je rug kan de slechte zool niet aan. Mega irritant! Dit voel je niet als je in de winkel een rondje loopt, om dit voortaan te voorkomen kun je op de volgende dingen letten:

Ga voor schoenen met een dikkere hak
Klinkt misschien niet heel leuk, maar er zijn veel heels met een dikkere hak te vinden die er super knap uitzien. De dikke hak zorgt ervoor dat de druk onder je hiel wordt verdeeld waardoor de hak lekkerder loopt en je krijgt minder last van je voeten.

Kies altijd voor natuurlijke materialen
Suède en leer materialen worden soepel en vormen zich naar je voet. Zo kun je niet uit je schoen glijden en ontstaat er geen wrijving. Dit voorkomt weer dat je blaren krijgt. Ook krijg je veel minder snel zweetvoeten in leren of suède schoenen.

Check de stabiliteit van de schoen
Zet de schoen neer op een platte ondergrond en geef het een klein duwtje met je vinger. Als de schoen snel omvalt of beweegt is hij waarschijnlijk niet stabiel genoeg om ervoor te zorgen dat jij stevig in de schoenen staat.

Op zoek naar een hak? Kies voor een paar met bandjes
Schoenen met bandjes zorgen er namelijk voor dat je voet in de schoen blijft zonder dat het gaat knellen. Zo sta je stabieler wanneer je loopt of weer op een of andere bruiloft aan het dansen bent. Sling backs zijn ideaal; ze zitten comfortabel, zijn helemaal top en zijn ook nog eens hartstikke hot op het moment.

Ga voor een schoen met een goede zool aan de binnenkant
Vooral bij hakken kan dit voor verlichting van je voeten zorgen. De druk op de bal van je voet wordt minder. Door te voelen aan de binnenkant van de schoen kan je er achterkomen of de zool padded is en jouw stappen verzacht. 

READ NEXT:


Source: The Hunt