10 briljante tips voor vetverbranding

Vetverbranding: een onderwerp dat net zo geliefd als gehaat is onder vrouwen en waar we zoveel mogelijk van af willen weten. Hoe verbrand ik zoveel en zo snel mogelijk vet? Er zijn boeken, magazines en sites vol over geschreven en er zijn ontzettend veel verschillende manieren om de vetverbranding te realiseren. Niet elke manier werkt voor iedereen even goed, het is vaak ook een kwestie van uittesten en kijken wat het best bij je past. Ik heb 10 manieren opgeschreven die allemaal effect hebben, aan jou om uit te vinden wat voor jou de beste manier is!

10 tips voor vetverbranding

1. Interval training

Bij interval training gaat het om oefeningen van hoge intensiteit. Je bent bijvoorbeeld 30 seconden in actie en neemt 10 seconden rust. Hiermee laat je je hartslag snel omhoog gaan en weer zakken.

2. Krachttraining

Spieren verhogen je metabolisme. Je zult dus meer vet verbranden als je meer (goed ontwikkelde) spieren hebt.

3. Duurtraining hardlopen

Deze manier van vetverbranding werkt niet voor iedereen. Als je vet wilt verbranden door het hardlopen, moet je flink wat kilometers maken want het gaat vooral om de duur. Eén keer per week een halfuurtje hardlopen zal niet zo veel effect hebben. Dat effect bereik je wel als je drie keer per week minstens een uur hardloopt. Doe je dat, dan zul je merken dat je veel vet verbrandt!

4. Boksen

Boksen is een perfecte manier om vet te verbranden. Het is eigenlijk ook een interval-training omdat je veel snelheid en kracht in één keer moet leveren. Kickboksen en gewoon boksen is beiden goed, bij kickboksen ligt de nadruk logischerwijs op je benen maar je hebt met een zelfde soort interval te maken. De typische bokstrainingen zoals push-ups en touwtje springen werken ook fantastisch mee aan je vetverbranding!

5. Cardio

Wil je vet verbranden door middel van cardio machines in de sportschool? Ga dan niet een halfuur lang in het zelfde tempo aan de slag. Ten eerste is dit vaak ontzettend saai, ten tweede bereik je minder goed het gewenste effect. Of het nou een renband, fiets, roeimachine of cross-trainer is, probeer een interval-schema in je hoofd te maken. Doe je oefeningen bijvoorbeeld één minuut zo hard als je kunt, één minuut normaal, twee minuten weer zo hard als je kunt en weer één minuut normaal. Dit doe je vijf minuten achter elkaar en dan herhaal je het schema.

6. Heavy machinery

Train eens in de zoveel tijd op de zwaardere machines zoals de climberstairs, Jacobs ladder, versa-climber of ski-machine (als ze deze machines tenminste in jouw sportschool hebben). In het begin is dit waarschijnlijk maar een paar minuten vol te houden, maar het zijn wel killer burners.

7. Voeding

Voeding is alles. Je kunt nog zo hard sporten, maar als je je eetpatroon er niet op aanpast behaal je nooit het gewenste resultaat. Schrap suiker (zoveel als mogelijk) uit je dieet, eet geen snelle koolhydraten en let op met verzadigd vet.

8. Regelmaat

Eet niet te weinig omdat je denkt dat je hier van af valt of vet verbrandt. Waarschijnlijk zul je op korte termijn wel verschil merken, maar op lange termijn richt het uiteindelijk meer schade aan. Houdt je stofwisseling op gang door regelmatig kleine porties te eten.

9. Slaap

Voor sommige mensen is genoeg slapen nog steeds erg lastig, maar het is nog steeds heel belangrijk als het gaat om vetverbranding. Het beste is om voor 23.00 uur in bed te liggen en minstens zeven uur te slapen. Tijdens het trainen van mijn Obese kandidaten check ik regelmatig hoe lang ze slapen. Als ik hoor dat dat maar vijf uur per nacht is, zal ik direct de opdracht geven om dat te veranderen. We merken dan vaak binnen een paar weken al een duidelijk verschil.

10. Voorkom stress

Er zijn mensen die vet verbranden door stress, maar over het algemeen is stress nog steeds een hormoon dat je balans verstoord en je verbrandingsproces juist niet ten goede komt. Stress is natuurlijk niet altijd te voorkomen, maar je kunt een start maken door goed voor jezelf te zorgen. Neem bijvoorbeeld zo nu en dan een massage, ga naar een Spa, mediteer, luister naar relaxte muziek, ga uit met je vrienden, ga dansen en geniet!

Dus meiden, wil je écht aan de slag en écht iets bereiken, probeer dan een paar van deze tips en hopelijk raak je gemotiveerd, behaal je resultaat en wil je niet anders meer!

Fijn weekend en tot volgende week!

 

Liefs, Elske