10 fashion regels waar Franse vrouwen zich aan houden

Het is geen geheim dat Franse dames een soort van je ne sais quoi hebben wat hun stijl betreft. Alles staat klassiek maar tegelijkertijd super cool. En Franse dames weten zich altijd zó te kleden dat hun figuur er super goed in uit komt. Van Caroline de Maigret tot Camille Charrière , het elegant meets bad-ass stijltje blijft onze favoriet. Dus wie kun je beter om styling advies vragen dan een paar van deze fashionable Parisiennes? Dachten wij ook. Daarom hier 1o fashion regels waar Franse vrouwen zich altijd aan houden. Met deze trucjes in je achterhoofd (of met een screenshot) zie je er altijd super stijlvol uit!

1. Draag een riem
Gebruik een riem om het smalste gedeelte van je lichaam te definiëren, je taille dus. Zo haal je het beste uit je look en lijk je ook nog een stukje slanker! Zo’n mooie riem om je taille ziet er ook nog eens super stijlvol uit!

2. Draag from head-to-toe verticale strepen
Door verticale strepen lijk je langer en ook nog eens een stukje slanker. Geen wonder dat de Parijse vrouw zich zo veel mogelijk in verticale strepen hult. Dat moeten we ook proberen!

3. Say yes to grote zonnebrillen
Of de zon schijnt of niet, die grote zonnebril moet altijd in je tas zitten. Deze zonnebril zorgt namelijk voor een super elegante en chique look. Laten we deze zonnebril maar eens gaan aanschaffen!

4. Investeer in een witte blouse 
Een witte blouse zou eigenlijk in elke kledingkast moeten hangen. Dit item kan namelijk de meest chique looks maken. Geweldig onder een blazer, maar ook super leuk op een leren broek. Een musthave dus en dat weten de Parisiennes maar al te goed!

5. Een flare is een must
Een goede flared broek kan zoveel voor je figuur doen. Vooral een die precies goed bij je billen zit en de goede lengte heeft. Het is dus wel even zoeken naar deze broek, maar als je hem dan eenmaal hebt wil je hem nooit meer uit doen. Je heupen lijken er slanker in en je benen ein-de-loos.

6. Een wrap skirt voor een zandloperfiguur 
Zie je zo’n prachtig zandloperfiguur wel zitten? Draag dan een wrap skirt of een wrap dress. Het accentueert namelijk je taille. Komt het even goed uit dat de wrap skirts en dresses dit voorjaar helemaal hot werden!

7. Steek je van top tot teen in wit
Een all white outfit is super stijlvol, helaas ziet het er bij de Parisiennes vaak beter uit dan in het echt. Daarom is het een goed idee om op de soorten wit te letten. Een beige wit gaat lastig samen met een spierwitte wit. Ook is het mooier om items te dragen die wat losser vallen, dan hele strakke items. Strak kan in het zwart heel mooi zijn, maar in het wit kun je het beter vermijden.

8. Draag dezelfde kleur broek als schoenen
Deze truc kun je toepassen als je voor megalange benen wil gaan. Doordat je broek en je schoen dezelfde kleur hebben lijken je benen stukken langer. Zeg maar ja tegen eindeloos lange benen.

9. Verwelkom de lange pencil skirts 
Pencil skirts die tot over je knie komen flatteren bijna ieder figuur. Deze skirt staat geweldig met een paar kitten heels en een blouse er nonchalant in gepropt.

10. Laat een beetje huid zien
Maar doe dat wel subtiel, met cut outs. Grote blote stukken huid zijn bijna nooit stijlvol, maar kleine stukjes juist wel.

READ NEXT:
> Hoe Franse vrouwen een dag op hoge hakken doorkomen
Françaises doen deze 6 dingen nooit met hun haar
Schoenen die iedere Franse vrouw in haar kast heeft