10 onverwachte manieren om nagellak te gebruiken!

Wist je bijvoorbeeld dat nagellak hartstikke goed werkt tegen loszittende schroeven of dat je je sieraden ermee kunt beschermen?

10 onverwachte manieren om nagellak te gebruiken

1. Ladders stoppen

Shit, een kleine ladder in je spiksplinternieuwe panty. Gooi ‘m niet meteen weg, maar smeer de ladder in met een klein beetje blanke nagellak. De ladder scheurt zo niet verder! Waarschijnlijk geen lange termijn oplossing, maar je komt de dag in ieder geval door.

2. Naald en draad frustraties voorkomen

Ben jij een echte DIY-er en draai jij je hand niet om voor wat licht handwerk? Dan ben je vast bekend met de frustraties die boven komen borrelen als je voor de tiende keer een draad door de opening van de naald probeert te krijgen. Een klein beetje nagellak op het uiteinde van de naald voorkomt splijten (en dus ook een hoop gevloek!).

3. Sleutels organiseren

Heb jij inmiddels een hele bos sleutels verzameld van je huis, werk, ouderlijk huis, schuur en huis van vriendlief en sta je dagelijks te klooien omdat je ze niet meer uit elkaar kan houden? Nagellak is de oplossing! Geef de bovenkant van je sleutels een gezellig kleurtje: blauw voor thuis, groen voor werk enzovoorts.

4. Losse schroeven vastmaken

Je hebt altijd van die schroeven die keer op keer weer losraken, hoe vaak je ze ook vastdraait. Haal de schroef eruit, smeer een klein beetje nagellak op de schroef en draai deze er weer in (als de nagellak nog nat is!). De nagellak droogt op in het gat, waardoor de schroef vastplakt.

5. Tegen splinters

Om je zijden blousjes te beschermen tegen splinters van houten hangers, smeer je een klein beetje blanke nagellak over de ruwe stukjes. Kan trouwens ook op meubels, maar misschien is het handiger om grotere stukken gewoon met een pot lak te doen…

6. Tegen allergische reacties

Krijg je vaak last van je huid daar waar de knoop van je jeans of gesp van je riem tegenaan komt? Dan kan het zijn dat je een nikkel allergie hebt. Een klein beetje nagellak op de knoop of gesp in kwestie vormt een laagje tussen het metaal en je huid: opgelost!

7. Enveloppen plakken

Ook zo’n hekel aan het gelebber aan enveloppen om ze dicht te maken? Een klein veegje nagellak werkt net zo goed, misschien zelfs beter! En om te voorkomen dat je handgeschreven adres uitveegt door regen of plakkerige postbode-handjes kun je ook een heel dun laagje aanbrengen over het adres. Voila!

8. Sieraden beschermen

Manon vertelde het al eerder, maar wat ons betreft is dit gewoon een briljante tip: een klein beetje blanke nagellak aan de binnenkant van je ‘nep’ sieraden zorgt ervoor dat deze niet verkleuren of afgeven. Hallelujah.

9. Knopen op z’n plek houden

Naast ongemakkelijk (leuk zo’n beha met kantjes!) ook ontzettend zonde: een knoopje van je blouse verliezen. De kans dat je precies zo’n zelfde knoop vindt is zeer onwaarschijnlijk (), dus je houdt ze liever waar ze horen: op je blouse. Zie je een draadje los zitten of rafelen? Een drupje nagellak doet wonderen!

10. Anti-roest

Heb jij je scheerschuim nog in een ouderwetse metalen busje zitten? Dan heb je waarschijnlijk regelmatig roestvlekken op je wasbak of badkuip zitten. Daar wordt niemand blij van! Smeer wat nagellak op de onderste rand om vlekken te voorkomen.

P.S. Ook droogshampoo kun je op verschillende manieren gebruiken. Benieuwd waarvoor? Klik hier!