11 items die NOODZAKELIJK zijn voor je volgende festival

Ga je binnenkort festivallen? Je hebt groot gelijk! Er staan namelijk nog heel wat festivals op de planning de komende tijd. Festivals waar wij maar al te graag te vinden zijn. Het dilemma is alleen altijd dat je niet zoveel mee kunt nemen. Zo ook als je een heel weekend gaat feesten. Je slaapt in een tentje en leeft nou niet het meest luxueuze leven ever. Dat is precies de reden dat je deze essentials in ieder geval bij je moet hebben om komende festivals te overleven.

Reisverpakkingen beauty artikelen

Koop bij Etos of HEMA van die reisverpakkingen. Deze kan je thuis vullen met je favoriete items. Zo hoef je niet alle flessen en potten mee te nemen. Je vult je kleine flesjes gewoon met een beetje van je favoriete producten.

Zo kun je in ieder geval fris naar bed en heb je genoeg bij je voor overdag. Zorg ervoor dat je dit niet overslaat, je huid kan namelijk wel wat extra’s gebruiken tijdens een weekendje heftig stappen.

Ga je samen met je vrienden? Zorg er dan voor dat je de essentials verdeelt. De een neemt tandpasta mee, de ander make-up remover. Dat scheelt weer in de hoeveelheid spullen die je moet meesleuren.

Kleding

Neem altijd een spijkerjasje mee als je naar een festival gaat. Ook in de zomer. ’s Avonds wordt het altijd frisser en dus is het handig om iets bij je te hebben. Als je op een camping zit, vergeet dan vooral geen hoodie. Als je terugkomt van het festival is het heerlijk om nog even bij je tent of caravan te zitten met een fijne trui. Voor de rest moet je ervoor zorgen dat je altijd een extra setje kleding bij je hebt. Het weer kan natuurlijk altijd omslaan en misschien heb je de tweede dag helemaal geen zin in een jurk (wat je wel gepland had staan).

Portable oplader

Je wilt vast het een en ander op film zetten of fotograferen (anders weet niemand dat jij naar een festival bent geweest). Daarnaast ben je de helft van de tijd aan het appen waar iedereen is. Dus is het belangrijk dat je telefoon het zo lang mogelijk volhoudt. Neem daarom je portable oplader mee, want een stopcontact zul je bij de tentjes niet vinden.

Tas

Hoe tof die crossbody bags ook zijn: op festivals zijn fanny packs het handigst. Je hebt er geen last van tijdens het dansen en je hebt je muntjes, geld en telefoon altijd bij de hand. Zo heb je al je belangrijke spullen bij je en hoef je niet bang te zijn dat ze gestolen worden.

Portemonnee

Neem in ieder geval je bankpasje, ID, ov-chipkaart en zorgverzekeringspasje mee. Zo kun je reizen, betalen, je legitimeren én zit het altijd goed bij de EHBO-post.

Bed

Een kussen kun je natuurlijk niet meenemen in je rugzak, maar een kussensloop wel. Vul deze gewoon met je extra kleding en je hebt een prima kussen. Maak je eigen bed door een luchtbed voor het zwembad mee te nemen. Deze zijn licht en liggen stiekem veel lekkerder dan die grote luchtbedden.

Life savers

1. Een gigantisch pak babydoekjes zal je redden als je half bezweet aankomt of iemand een biertje over je heeft laten vallen. Zo voel je weer (semi) fris en kun je er nog een dagje tegenaan.

2. Neem een zaklamp mee en plak deze tegen je waterfles aan. Dit kan fungeren als lamp. Ideaal voor ’s avonds in je tent.

3. Plastic zakken zijn niet alleen handig om je eten in te bewaren, maar ook als emergency poncho, bescherming van je spullen tijdens regen en als prullenbak.

4. Trek geen playsuit, jumpsuit of andere outfit die aan elkaar verbonden is aan. Naar een dixi gaan is al erg genoeg (Zo overleef je een dixi op een festival), met een dergelijke outfit aan wordt dit bezoek nog erger.

5. Duct-tape is perfect om een kapot zeil of een gat in je schoen mee te fixen. Ook kun je er makkelijk een gebroken stoel mee maken en je schoen waterdicht maken door plastic zakken om je schoenen te tapen.

Dit wil je ook weten
Zo blijf je festival fris

PHOTO CREDITS: SOPHIE MAY