3x gelnagellak waar je geen lamp voor nodig hebt

Niet alleen met accessoires kan je je look perfect maken. Ook met de juiste make-up en mooi verzorgde nagels wordt jouw look to die for. Als je handen en je nagels er verzorgd uitzien kan dit een groot verschil maken voor je hele look.

Je doet er misschien best eventjes over om je nagels perfect te lakken. Het is dan ook fijn als je nagellak langer dan een dag mooi op je nagels blijft zitten. De oplossing? Gel nagellak! Er zijn tegenwoordig ook fijne lakjes verkrijgbaar waarbij je geen lamp nodig hebt om de nagellak uit te harden. Je hoeft niet naar de salon maar je lakt je nagels gewoon lekker thuis. Dit is de fijnste gelnagellak die je kan gebruiken:

Essie

De collectie gellak van Essie bestaat uit veel verschillende kleuren. De collectie wordt de Gel Couture collectie genoemd. Je combineert de lak met een speciale top coat en een sneldrogende high gloss finish. De gelnagellak blijft tot 12 dagen lang op je nagels zitten, net zoals bij een professionele gelmanicure uit de salons. Je herkent de flesjes aan een leuke speelse draaiende vorm.

Je kan de lak heel goed doseren, zo gebruik je nooit te veel of te weinig van de lak. Het kwastje heeft namelijk haren die naar elkaar toelopen, hierdoor kan je ook gemakkelijk binnen de lijnen van je nagelbed blijven en lak je er niet zo snel naast. Breng twee laagjes van een couture kleur aan. Je hebt geen primer nodig. Breng nadat je lak is opgedroogd een glanzende top coat aan van Essie zodat je nagels goed beschermt zijn. De top coat droogt heel snel! Dat is extra fijn. Verwijderen gaat heel simpel met een remover. Wist je dat je je nagellak ook met andere middeltjes kan verwijderen? Lees hier hoe je dat doet.

[show_shopthepost_widget id=”2824415″]

Sally Hansen

Sally Hansen was het eerste merk dat claimde dat je zonder lamp mooie gelnagels kan krijgen. Sally Hansen heeft een Miracle Gel waarbij nagellak en hightech gel worden gecombineerd voor een gelmanicure. Je nagels glanzen en blijven zeker een week mooi zonder krasjes en zonder dat je nagellak afbladert. Als je voorzichtig doet met je nagels kan de lak zelfs twee weken blijven zitten. Je kan deze lak er ook gemakkelijk afhalen met een nagellak remover.

Een basecoat is niet per se nodig bij de gelnagellak van Sally Hansen. Wel schaf je een color coat aan en een topcoat. De topcoat zit in een zwart potje met een breed kwastje, dit geldt ook voor de color coat. Breng twee laagjes van de color coat aan voor een mooi resultaat en laat het tussendoor goed drogen. De droogtijd is wel iets langer dan bij normale nagellak, maar aangezien de lak er ook veel langer op blijft zitten hebben we dit er wel voor over. De topcoat zorgt ervoor dat je nagels nog egaler worden en gaan glanzen. In fel daglicht droogt de topcoat sneller. Je kan de topcoat ook over je normale andere nagellak aanbrengen voor ook een meer gelachtige finish.

[show_shopthepost_widget id=”2824419″]

O.P.I.

O.P.I. is ook een mooi merk dat een Infinite Shine serie uitbracht. Deze gelnagellak blijft ook langer zitten dan je ”gewone” nagellak, namelijk tot een week lang. Dit hangt er wel van af hoe voorzichtig je met je nagels omgaat. Je nagels zullen er glanzend uitzien tot op de laatste dag dat je de lak draagt, net zoals bij een echte gellak. Je hebt wel een topcoat en een basecoat nodig.

Je brengt eerst de O.P.I. Infinite shine primer aan. De primer droogt snel op en het zorgt ervoor dat je nog langer plezier hebt van je gelakte nagels. Hierna gebruik je de O.P.I. Infinite Shine Nail Lacquer. De lak is mooi dekkend na twee laagjes. Met een topcoat er overheen droogt de gellak van O.P.I. ook nog eens snel! De topcoat heet O.P.I. Infinite Shine Gloss. En shinen doet deze topcoat zeker. De topcoat zorgt ervoor dat er geen vlekken in je nagellak komen. Je bent in totaal ongeveer een half uur kwijt aan het lakken van je nagels. Ook deze gellak kan je gemakkelijk verwijderen met nagellakremover. Een voordeel aan deze lak is dus dat hij sneller droogt in vergelijking met Sally Hansen, maar daarentegen blijft het ook wat minder lang zitten.

[show_shopthepost_widget id=”2824420″]

 

Wil je óók langer plezier houden van de nagellak zelf?
> Lees hier hoe je dat doet

Meer over het lakken van je nagels:
Zo laat jij je nagellak veel sneller drogen
Gelnagellak van een salon verwijderen: zo doe je dat gewoon thuis
Zo kies je de perfecte kleur nagellak

PHOTO CREDITS: UNKNOWN