4 boob bloopers die je wil voorkomen op het strand

Een bikini moet niet alleen mooi zijn, hij moet ook goed zitten. Als je de juiste maat hebt, voel je je namelijk veel comfortabeler. Daarnaast zorgt het perfecte bikinitopje ervoor dat je borsten wél op hun plek blijven tijdens een potje beachvolleybal of een duik in het water. Toch gebeurt het nog wel eens dat we de verkeerde maat kiezen. Hello boob blooper.. Dit zijn de vier meest gemaakte fouten met bikinitopjes:

Vier borsten

Oops! Je hebt opeens vier borsten als jij je bikinitop aan hebt. Ze zitten misschien goed vast, maar als je boobs boven of onder je bikinitopje vandaan komen, dan is je bikini te klein. Probeer dus een maat (of cup) groter, dit ziet er waarschijnlijk veel mooier uit.

De achterkant kruipt omhoog

Kijk even in de spiegel of de band aan de voor- en achterkant gelijk zit. Kruipt de achterkant omhoog? Dan is de omvang waarschijnlijk te groot. Je borsten krijgen hierdoor niet genoeg steun. Verstel de band om je middel wat strakker en de bandjes over je schouder iets losser, als dat kan. Kan of werkt dit niet? Probeer dan een kleinere maat of omvang. Draag je normaal 75B? Kies dan eens voor 70C. De omvang is dan strakker en de cup groter.

Side boob

Zit de beugel of band van je bh meer op je borsten dan eronder? De kans is dan groot dat er een side boob ontstaat. De oplossing is om een (cup)maatje groter te nemen. Dus draag je normaal 80C, probeer dan eens 80D.

Te weinig ondersteuning

Heb je je bikinitopje aan, en voelt het alsof je borsten te weinig ondersteuning hebben? Dit zou kunnen doordat de schouderbandjes te los zitten. Verstel de bandjes eens en kijk of het probleem zich oplost. Als dit niet zo is, kan je omvang ook te groot zijn. Tenslotte kan het nog liggen aan de kwaliteit van het topje. Als je nog steeds te weinig ondersteuning hebt, ga dan voor een steviger (voorgevormd) bikinitopje.

Een unieke en budgetproof bikini!
> Mix and match met bikini’s: zo doe je het

Dit model past het best bij jouw figuur:
> Dit is de bikini of badpak die het beste bij JOUW figuur past

Shoppen maar!
De knapste bikini’s onder de €30

PHOTO CREDITS: JOLIELOT