4 carrièrelessen die we van Manon kunnen leren

Onlangs werd Manon geïnterviewd door Eve Tomaszewski van The Goaldiggers Club. Eve wil met The Goaldiggers Club zoveel mogelijk vrouwen inspireren om hun goals te behalen en heeft daarom Manon gevraagd om haar ervaringen te delen.

Heb plezier

“Succes? Dat is voor mij gekoppeld aan plezier hebben in het werk dat je doet. Je kan ergens bakken geld mee verdienen, maar als je er geen lol aan beleeft, waar doe je het dan voor? Ik geloof dat je succesvoller kunt worden als je plezier hebt in je werk.”

Begin

“Een idee of droom alleen is nothing. Het begint pas als je aan de slag gaat en het echt gaat waarmaken. Beginnen is heel eng, maar als je eenmaal on the go bent, dan wijst de weg je wel vanzelf wel. In het eerste jaar van mijn carrière ging ik als een speer, maar bijna dat hele jaar heb ik dagelijks gedacht: ik ga mijn oude baas weer bellen en vragen of ik terug mag komen. Ik vond het zo spannend wat ik aan het doen was. Ik dacht: dit succes is vast tijdelijk. Je zult als ondernemer altijd tegen dingen aan blijven lopen, daar moet je op anticiperen. Gewoon doorgaan, als je in iets gelooft, gewoon doorgaan.”

Luister naar jezelf

“Luister naar je onderbuik gevoel. Iedereen weet dat wel, maar het is de kunst om het ook te doen. Tuurlijk moet je soms knokken voor dingen en is geen enkele job voor altijd voor 100% leuk, maar ik heb ook vaak klussen gedaan waarvan ik van tevoren al wist: dit voelt niet goed. Als ik naar mijn onderbuik gevoel had geluisterd, dan had ik nee gezegd tegen die klus. Nee zeggen is soms moeilijk, maar het hoort erbij.”

Vergelijk jezelf nooit meer een ander

“Vergelijk jezelf niet met anderen en blijf altijd je eigen pad volgen. Je vergelijkt jezelf altijd met iemand die verder is en meer heeft bereikt. Daar word je echt heel ongelukkig van. Ik doe het nu niet meer, ik ben ermee gestopt. Ik weet wat ik waard ben en merk dat het daardoor makkelijker is om mijn eigen pad te blijven volgen. Hoe ik tot dit punt ben gekomen? Door mezelf continue te blijven vertellen dat ik het op mijn manier mag doen en dat iedereen inderdaad zijn eigen tempo heeft. Ik heb inmiddels ook een aantal keer de ervaring gehad dat het allemaal wel goed komt.”

Wil je het hele interview lezen? Ga dan naar: www.thegoaldiggersclub.com

TEXT & PHOTO CREDITS GOALDIGGERS CLUB