Toetjes. Wij zijn er gek op, wie niet? Om het eten van toetjes een stuk gezonder te maken dan het is hebben we 4 raw recepten voor je die ook nog eens allemaal een bijzondere werking hebben! Enjoy.
Limoentaart – voor o.a. een gezond hart
Dit heb je nodig:
160g pitloze dadels
60g walnoten
50g kokosrasp
20g cacaopoeder
1 mespuntje zeezout
150g gekweekte cashewnoten
110ml limoensap
55g gesmolten kokosolie
1/2 avocado
1/2 rijpe mango
35ml agavesiroop
Zo maak je het:
Mix de dadels, walnoten, kokosrasp, cacaopoeder en het zeezout in een blender en vul vijf glazen met het mengsel. Mix daarna de overige ingrediënten tot een glad beslag en verdeel deze opnieuw over de glazen. Laat het geheel 2 uur lang opstijven in de koelkast. Done!
Avocado chocolademousse – voor een jongere huid
Dit heb je nodig:
4 rijpe avocado’s
160g pitloze dadels
1 el vanille-extract
45g cacaopoeder
1/2 tl zeezout
Zo maak je het:
Laat de dadels 4 uur van te voren weken in lauw water. Pel na 4 uur de avocado’s en mix het vruchtvlees samen met de geweekte dadels en de andere ingrediënten in een blender tot een glad beslag. Verdeel het mengsel over 4 glazen en versier ze ter garnering met bessen. Eet smakelijk!
Proteïneballetjes met matcha-cream – voor een goed spierherstel en meer energie
Dit heb je nodig:
260g pitloze dadels
115g amandelen
70g hazelnoten
1 el tahini
1/2 piment
1/2 kaneel
1 mespuntje zeezout
1 rijpe mango
30ml kokosolie
1 el agavesiroop
1 el matcha groene thee poeder
Zo maak je het:
Mix de dadels, amandelen, hazelnoten, tahini, piment, kaneel en het zeezout in de blender tot een stevig beslag. Blijft het beslag te zacht? Dan kun je extra geweekte dadels toevoegen. Rol van het beslag 30 a 40 balletjes. Voor de cream: pel de mango en mix hem in de blender samen met de kokosolie, geraspte kokos, agavesiroop en matcha tot een gladde cream. Schep in vier glazen een lepel cream, gevolgd door 2 proteïneballetjes en dan weer een lepel cream. Ga door tot alle balletjes en cream verdeelt is. Zet de glazen voor 2 uur in de koelkast. Voor het serveren kun je de glazen nog versieren met matcha poeder!
Piña colada cake – voor een energieboost
Dit heb je nodig:
160g gedroogde ananas
90g pitloze dadels
50g geraspte kokos
60g amandelen
35g macademianoten
1 mespuntje zeezout
115g geweekte cashewnoten
1/2 rijpe, gepelde ananas
35ml gesmolten kokosolie
30ml kokosnectar
1 el vanille-extract
Zo maak je het:
Week de dadels en gedroogde ananas voor minimaal 3 uur. Mix daarna de gedroogde ananas, dadels, kokos, amandelen, macademianoten en het zeezout in de blender. Verdeel het mengsel over 6 glazen. Mix vervolgens de geweekte cashewnoten, gepelde ananas, kokosolie, kokosnectar en het vanille-extract op een hoge stand tot een glad beslag. Verdeel de cream over de 6 gevulde glazen. Enjoy!
READ NEXT:
> De 16 fases van vechten op het laatste hapje dessert
> Dinner-with-friends recepten onder de 20 minuten!
> Het enige cocktail recept dat je nodig hebt deze zomer