4 tips om je tuin helemaal summer-ready te maken!

We hebben al een paar heerlijke dagen gehad waarbij je lekker op het terras kon zitten of gewoon in je eigen tuin. Nu de zomer steeds dichterbij komt, is het natuurlijk fijn als je tuin hier ook klaar voor is. Dan kan je heerlijk genieten van de zon, barbecueën of gezellig cocktails drinken met vriendinnen in je eigen tuin. Laat de zomer maar komen!

Kijk naar het gras in je tuin

Wanneer je gras in je tuin hebt liggen, is het verstandig om hier weer eens goed naar te kijken. De kans is namelijk groot dat het er wel eens groener en levendiger heeft uitgezien. Maar hoe pak je dit snel en gemakkelijk aan? Begin als eerste met het maaien van het gras. Daarna ziet het er vast weer net zo fris uit als je eigen haren na een knipbeurt! De ideale hoogte van het gras in de zomer is 3,5 tot 4,5 centimeter. Heb je veel last van hardnekkig onkruid? Overweeg dan om 1x per jaar het gazon te verticuteren.

Verwijder vervelende gasten

Soms ziet onkruid er eigenlijk best gezellig uit in je tuin, maar voor jouw bloemen en planten is het toch beter om die uit de tuin te verwijderen. Naarmate de temperatuur oploopt, gaat het onkruid ook steeds sneller groeien. Hopelijk valt het nu nog mee in je tuin anders is het verstandig om er gauw mee aan de slag te gaan! Zodra er weer een plantje bovenkomt, kun je die beter meteen verwijderen. Zo voorkom je dat je de hele zomer in de hitte staat te zwoegen om al het onkruid te verwijderen. Een snelle en handige manier om onkruid te verwijderen, is door gebruik te maken van een schoffel. Hiermee schoffel je alles los. Voor grotere en hardnekkigere planten gebruik je een schepje.

Wanneer je veel stenen hebt liggen in je tuin kan het lijken of er geen einde komt aan al het onkruid tussen je tegels. Een tip is dan om het weg te branden. Er zijn ook milieuvriendelijkere alternatieven. Je kan bijvoorbeeld ook gebruik maken van speciaal (onkruid) zout.

Opruimen en poetsen

Wanneer alles er weer mooi bij ligt, is het tijd om op te ruimen. Met een bezem en een hark kun je een heleboel dingen uit je tuin verwijderen. Wanneer je tuin er dan piekfijn uitziet is niemand meer uit jouw tuin weg te slaan! Naast al het groen is waarschijnlijk je terras ook aan een opknapbeurt toe. Heb je nog leuke tuinmeubelen staan? Haal er dan een doekje overheen en je bent klaar. Wanneer je toe bent aan wat nieuws kun je lekker gaan struinen door de verschillende tuincentrums die er zijn. Denk bijvoorbeeld aan een leuke nieuwe lounge set of een opblaasbaar zwembad, zodat je tijdens de warme dagen even heerlijk kan afkoelen.

Opfleuren

Wanner je tuin er weer prachtig uitziet en je leuke tuinmeubels hebt, is het tijd om je tuin compleet te maken. Dit doe je door wat kleur toe te voegen aan je tuin. Nieuwe planten worden vaak in het voorjaar geplant, maar dit kan je ook goed in de zomer doen. Waar je wel op moet letten, is het water geven van je nieuwe planten. Wanneer de wortels nog niet zo lang zijn, kunnen ze minder water uit de grond halen. Planten die al langer in je tuin staan kunnen dit wel. Geef je nieuwe planten dus wat extra water om ze de warme en droge dagen door te helpen!