Zo zorg je ervoor dat je huis altijd lekker ruikt

Wat is er nou beter dan thuiskomen in een huis dat lekker ruikt.. Of je nou een nare of muffe geur wilt verwijderen of je huis net een extra touch wilt geven, met deze tips kun je je huis lekker laten ruiken. En dan niet voor vijf minuten maar het liefst zo lang mogelijk, natuurlijk. En daarvoor hoef je helemaal niet zoveel moeite doen!

Nare geurtjes verwijderen

Voor een lekker ruikend huis moeten nare geurtjes natuurlijk eerst worden verwijderd. Zorg ervoor dat alle prullenbakken regelmatig worden geleegd en zet zo nu en dan de ramen open zodat de kamers kunnen luchten. Om nare geuren te neutraliseren, kun je kattenbakvulling gebruiken. Dit klinkt gek maar de korrels zorgen ervoor dat vocht wordt opgenomen, waardoor geurtjes verdwijnen. Vul een bakje of een oude sok met de korrels en leg ze op plekken waar het stinkt. Al na een uurtje zal je merken dat de geur minder is.

Bloemen

Naast dat bloemen heel mooi staan in je huis, kunnen ze ook een heerlijke geur afgeven. Niet alle bloemen zijn hiervoor even geschikt, daarom geven we je een aantal tips. De geur van de roos hangt af van het aantal blaadjes. Hoe meer bloemblaadjes, hoe meer geur de roos afgeeft. Ga dus bijvoorbeeld voor een pioenroos. Ook is de sering, de lelie, de orchidee en de jasmijnplant geschikt om je huis lekker te laten ruiken.

Pannetje op het vuur

Door een vloeistof te koken, wordt de geur ervan verspreid door de kamer via de lucht. Sommige mensen koken bijvoorbeeld een mengsel van water en wasverzachter maar dit is niet een goed idee. Het koken van wasverzachter is namelijk schadelijk voor je gezondheid. Maar gelukkig is er een hele makkelijke variant: water met kaneelstokjes en eventueel sinaasappel, citroen, kruidnagel of andere specerijen. Laat de vloeistof even doorkoken en loop eventueel even met het pannetje door het huis om de geur goed te verspreiden. Of bak een appeltaart, wat ons betreft een heerlijke truc.

Geurkaarsen en geurstokjes

Een luchtverfrisser in de vorm van een spray is een makkelijke en veelgebruikte manier om een ruimte lekker te laten ruiken. Maar na het sprayen blijft de geur vaak maar kort hangen, niet de ideale oplossing dus. Gebruik daarom geen spray maar geurkaarsen of geurstokjes. Die zorgen ervoor dat de geur wordt verspreid door de lucht, waardoor je huis ook lekker blíjft ruiken.

Wasmiddel in je stofzuiger

Ja, dit klinkt best gek en tegelijk is het best logisch. Als je je huis aan het schoonmaken bent, ga je stofzuigen. Je stofzuiger zuigt al het stof op maar blaast ook veel lucht uit. Als je in je stofzuiger zak wat waspoeder doet, wordt deze geur verspreid door je huis. Superslim.

Wil je ook je interieur onder handen nemen?
> Zo krijgt je interieur een boost!

Zo houd je je huis langer schoon:
> De tips om je huis langer schoon te houden

Spuit hier je parfum om zelf het langst lekker te blijven ruiken:
> plekken waar je parfum het langst blijft zitten