48 uur in Berlijn: dit zijn de hotspots

Als je een leuke stad wilt bezoeken, kies dan voor Berlijn! In Berlijn heb je veel hotspots en dan niet alleen om te shoppen. Wij hebben een paar hotspots voor je op een rijtje gezet. Laat die 48 uur Berlijn maar komen!

Hotels
Je overnachting is natuurlijk rete belangrijk tijdens je stay in Berlijn. Je wilt graag een hotel in of dichtbij het centrum, zodat je na een lange dag shoppen niet ver hoeft te sjouwen met je aankopen. Een fijn hotel om te verblijven is The Westing Grand Berlin. Je zult je dat ene nachtje werkelijk wanen in luxe! Wil je toch een knusser hotel? Dan zit je bij hotel Amano aan het juiste adres. Dit hotel heeft een binnentuin én dakterras. Als het mooi weer is, kun je daar dus prima vertoeven. Het Cosmo hotel ligt erg centraal en heeft mooie kamers. Grote ramen en dus veel lichtinval. Heerlijk om wakker te worden van een stralend zonnetje!

Koffie
Als je aangekomen bent en je hebt ingecheckt bij het hotel, is het tijd om de stad in te gaan! Voor een lekker kopje koffie kun je bij veel koffietentjes terecht. Neem bijvoorbeeld Roamers: een echt hipster tentje. Wil je liever én koffie drinken én shoppen? Dan kan dat bij Type Hype! Type Hype is een koffietentje en typografie winkeltje ineen. Wil je van je koffie-momentje genieten en onderdeel zijn van een echte beleving? Dan kun je het beste langs bij The Barn. Ze zetten daar verse bonenkoffie zónder suiker (health alert!). Ze nemen er echt de tijd om heerlijke koffie te zetten. Goed begin van je dag dus!

Hapje eten
Omdat je twee dagen in Berlijn bent, is het natuurlijk wel de bedoeling dat je lekker gaat eten. Een goede optie is The Klub Kitchen. Niet alleen vanwege het eten, maar ook vanwege de looks! Het restaurant heeft een industriële en Scandinavische look. Wil je lekker Italiaans eten? Dan is BOSCO een aanrader! Een knus en gezellig restaurantje met lekker eten voor een goede prijs. Een heerlijke lunch kun je krijgen bij Dots cafe. Een hip café met een leuke uitstraling voor wat afternoon gezelligheid.

Shoppen
Waar het in die 48 uur natuurlijk allemaal om draait is shoppen! We kunnen je vertellen: dat kan heel goed in Berlijn. Het bekendste winkelcentrum is KaDeWe. Een winkelcentrum van 60.000 vierkante meter (eh hello-oooo!). Het is het meest exclusieve winkelcentrum in Berlijn en je kunt er letterlijk voor alles terecht. Cosmetica, boeken en zelfs delicatessen. De Friedrichstrasse is een bekende straat. Niet alleen vanwege Checkpoint Charlie, maar ook door de exclusieve winkels. Een kijkje nemen is zeker de moeite waard!

Feesten
Wij houden allemaal wel van een feestje, maar in Berlijn kunnen ze er ook wat van. Het is ons opgevallen dat de leukste feestjes vaak in oude gebouwen worden gehouden (lees: deze gebouwen staan al heel lang leeg en zijn ook niet heel erg opgeknapt). Maar als er goede feestjes zijn, nemen we dit graag voor lief. Een van de meest bekende clubs is de Berghain. Aan de buitenkant heb je een beetje het idee dat je in een spookhuis terecht komt, maar binnen gaat het helemaal los. Hetzelfde geldt voor About:Blank, het gebouw zit onder de graffiti. Als je eenmaal binnen bent, ben je dat alweer vergeten. Wat echt een leuke en aparte plek is om te feesten is Stattbad Wedding. Dit was vroeger een zwembad en is nu omgetoverd tot een club.

Have fun!

 

READ NEXT:
How to do in 48 hours: Londen!
What to do: 48 uur in Kopenhagen
Deze minder bekende Europese steden zijn zeker een bezoekje waard