5 fashion regels die we van onze moeders kunnen leren

Of je moeder nu een totaal andere kledingstijl heeft of dat je juist haar stijl hebt overgenomen, van je moeder kan je nog best wat leren op gebied van fashion, that’s for sure. Want zeg nou zelf, je moeder heeft (bijna) altijd gelijk, toch? Je kan altijd voor goede raad bij haar terecht en deze vijf fashion regels mag je dus ook zeker onthouden.

1. Kopieer niet, maar inspireer

Trends zijn leuk en verleidelijk om aan mee te doen, maar het is ook héél belangrijk om bij je eigen stijl te blijven. Heb je een vriendin die er altijd tip-top uitziet en vraag je haar iedere keer weer waar ze haar items vandaan haalt? Probeer dit dan eens minder te doen. Wie weet staat een andere kleur, een andere stijl of een andere pasvorm van kleding jou wel veel beter. Experimenteer en inspireer zelf anderen met je eigen stijl.

2. Verzorg je schoenen goed

Heb je een prachtig paar leren boots gekocht? Dan wil je het paar eerst goed inspuiten met een beschermende spray. Spuit ze ook ongeveer om de 15 keer dragen opnieuw in om ze zo goed mogelijk te beschermen. Leren schoenen zijn een goede investering en je wil er natuurlijk wel zo lang mogelijk plezier van hebben. En geloof je moeder maar, door ze in te spuiten gaan ze écht veel langer mee.

3. Gooi geen kleding op de grond

Een opgeruimde garderobe scheelt tijd en véél kledingstress in de ochtend. Je hebt vast periodes gehad dat je alles wat je uittrok meteen op de grond gooide. Van de vloer was niet veel meer te zien en het leek wel alsof er een bom was ontploft in je kamer. Misschien maak je je hier nog steeds schuldig aan. Maar hoe vervelend is het als je die ene top aan wil doen en je hem nergens meer terug kan vinden? (Omdat hij tussen de 10.000 andere kledingstukken op de grond ligt). Als je alles netjes terughangt op z’n plek, kan je in de ochtend sneller je outfit samenstellen en hoef je niet alles opnieuw te strijken (en te wassen) wat op de grond gelegen heeft.

4. Crocs zijn het allerbeste conceptiemiddel

Crocs zijn gewoon not done. Ook al zagen we de Crocs wonder boven wonder afgelopen jaar zelfs op de catwalk, ze zijn niet echt heel charmant en het maakt je niet bepaald aantrekkelijker (deze items wel zorgen daar wel voor!). Hoe je ze ook combineert en voor welke kleur je ook gaat, zo’n beetje iedere andere schoenen is meer fashionable. Ga liever voor een andere schoen om een statement mee te maken, shop een glitterboot bijvoorbeeld.

5. Een cover up is sexyer dan veel bloot

Je lover zal blij zijn als je deze fahsion regel goed onthoudt: een cover up zorgt er voor dat je iets aan de verbeelding over laat. Laat je lover maar fantaseren over wat je onder je mooie outfit draagt. Een mooie kanten top met lange mouwen staat vaak zoveel sexyer dan een top zonder mouwen en cut outs. Echt waar!

 

De basic voor een goede outfit? Lingerie:
En zo koop je nooit meer de verkeerde lingerie

De populairste kleuren van 2018?
Dat zijn deze

Doe je vaak een miskoop?
De 3-7-14-regel beschermt je tegen miskopen

PHOTO CREDITS LIZZYVDLIGT