5 kledingcrisis tips voor als je echt niet weet wat je aan moet

Die dagen dat we twee uur voor de kast staan en echt niet weten wat we aan moeten. Zucht, we kennen ze allemaal. Het is niet erg om lekker de tijd te nemen om een goede outfit uit te zoeken, maar we hebben helaas niet elke dag zeeën van tijd. MonStyle komt je helpen met 5 kledingcrisis tips waardoor jij niet meer urenlang voor je kast hoeft te staan.

1. Begin met je schoenen
Deze favoriete tip van Manon kunnen we niet vaak genoeg benoemen, begin met de schoenen en dan pas de rest van je outfit. Schoenen maken namelijk alles goed. In een goed paar schoenen kun jij de dag doorkomen!

2. Bedenk je eigen uniform 
Karl Lagerfeld, Anna Wintour en Kate Moss hebben er allemaal al een. Nu jij nog! Een uniform is eigenlijk je favoriete outfit die je elke dag aan zou kunnen trekken. Hij is tijdloos, maar wel helemaal jou. Je moet je er helemaal tip top in voelen en het niet erg vinden dat je hem alweeeer draagt.

3. Een statement item
Een statement item kan een saaie outfit helemaal op leuken. Bij een statement item kun je bijvoorbeeld denken aan een opvallende trui, top of jas. Hierbij kun je gewoon een zwarte jeans en sneakers dragen en je bent klaar om te gaan.

4. Favoriete outfits opslaan 
Heb je net een superleuke outfit bij elkaar geflanst en voelde je je er de hele dag top in? Sla hem op! Maak een foto of een boekje met je favoriete outfits. Als je dan een ochtend voor je kast staat en echt niet weet wat je aan moet, pak je gewoon je boekje erbij.

5. Maak setjes
Het kan wel een paar uur in bedenktijd schelen als je van te voren al een paar setjes in je kast hebt liggen. Denk aan combinaties die altijd goed zijn. Bijvoorbeeld een jeans met een wit t-shirt of een pantalon met een blouse. Je hoeft er alleen nog maar een leuke tas of jas bij te doen en je outfit is af!

READ NEXT
Je zondagse outfit maandag nog een keer dragen
De vijf fashion errors die je toffe outfit ruineren
Grafische oorbellen die je outfit direct upgraden

PHOTO CREDITS: kristinabazan