5 manieren om je make-up tools ECHT schoon te krijgen

Heb jij de afgelopen drie maanden je make-up niet meer schoongemaakt? Dan is de kans groot dat er allerlei bacteriën en zelfs schimmels op je make-up tools zitten. En dat smeer jij dus weer op je gezicht. We snappen het heus, je ziet ze niet en neemt het voor lief. Maar die borstels kunnen er juist voor zorgen dat je puistjes krijgt en je make-up niet meer mooi zit. Snel aan de schoonmaak dus, wij hebben de manieren voor je op een rijtje gezet.

Olijfolie en antibacteriële afwasmiddel

Huh? Die combinatie? Ja, het helpt. Mix als eerst de olijfolie en afwasmiddel. Maak vervolgens je kwasten nat, maar houdt de kwasten op z’n kop. Water in de kwast, dat is niet goed. Wrijf de afwas in je kwast en spoel dit af totdat er geen viezigheid meer uit komt. En tot slot. Maak ze met een elastiekje vast. Anders staan de haartjes van je kwast écht alle kanten op en dat willen we natuurlijk niet.

Antibacteriële zeep

Antibacteriële zeep zoals Dettol is erg handig te gebruiken. Hiermee kan je eenvoudig je sponsen en kwasten schoonmaken. Maak ze eerst vochtig, spray de zeep erop en spoel je kwast goed uit. Het kan zijn dat je de Dettol ruikt, maar na een tijdje trekt dit weg.

Babyshampoo

Je kan je kwasten natuurlijk ook met shampoo wassen. Het zijn ten slotte haren die je gaat wassen. Je kan het beste babyshampoo gebruiken omdat dit zachter is voor de haren. Anders kunnen je kwasten stroef worden, en dat is niet handig als jij je foundation wil aanbrengen.

Brush cleanser

Een brush cleanser is makkelijk als je weinig tijd hebt. Je sprayt dit goedje op je kwast of spons en laat het even drogen. Dit kan je gemakkelijk iedere week doen.

[show_shopthepost_widget id=”3514876″]

[show_shopthepost_widget id=”3514880″]

Sopje

Toe aan een grote schoonmaak? Pak al je kwasten en sponsjes erbij en maak een sopje. Lees hier hoe je het beste te werk kan gaan.

Wasmachine

Make-up kwasten kunnen niet in de wasmachine. Hiermee kan je wel je beautyblender schoonmaken. Doe je sponsjes in een waszak en was ze mee met donkere handdoeken. Zo voorkom je vlekken op je kleding (of witte handdoeken als je die hebt).

Jij gaat echt niet meer met make-up op slapen, toch?
Waarom je je make-up ALTIJD wil verwijderen voor het slapen

Voor als je geen zin hebt om je haar te wassen:
> Tutorial: zo maak je de perfecte half bun