Waar zijn al die kwasten toch voor?

Sta jij ook wel eens voor een rek vól met make-up kwasten? Heb jij dan ook geen idee welk type je waarvoor moet gebruiken? Dit is een heel herkenbaar. Om het te verduidelijken hebben we deze kwasten guide voor jou samengesteld. Nog handiger: je kunt ze ook meteen shoppen!

1. Foundation brush
Klinkt natuurlijk erg logisch waar je deze voor gebruikt. Met een foundation brush heb je veel controle over waar je de foundation plaatst, en over het spreiden van de hoeveelheid ervan. Vaak gebruik je hiervoor een vettige, platte kwast die je makkelijk kunt schoonmaken.

2. Eyeliner brush
Vloeibare eyeliner heeft natuurlijk altijd al een kwastje, maar gel eyeliner heeft geen kwastje bij de aanschaf ervan. Het is belangrijk om een losse eyeliner brush aan te schaffen voor het zetten van ultradunne lijntjes.

3. Foundation egg
De foundation egg werkt hetzelfde als de foundation brush, alleen heeft dit de vorm van een ei. Vanwege deze vorm kun je goed in kleine hoeken van je gezicht komen zoals rondom je neus en in je ooghoeken.

4. Blush brush
Je blush breng je aan op je jukbeenderen. Als je goed kijkt naar de brush, zie je dat deze brush schuin afgesneden is. Dit wordt gedaan zodat je je blush op de juiste manier kunt aanbrengen. De kwast kan de vormen van de jukbeenderen dan goed volgen.

5. Lip brush
Voor lipstick hoef je natuurlijk niet per se een brush te gebruiken, maar soms komt het wel goed van pas! Lip brushes heb je in verschillende soorten en maten. Dunne kwastjes waar je je lippen goed mee kunt contouren, maar je hebt ook nog kwastjes met wat harde haren waar je preciezer mee kunt werken. Het is wat jij fijner vindt!

6. Face brush
Een goede face brush is de zogenaamde Kabuki brush. Compact als hij is, dekt ‘ie de poeder goed en geeft het een natuurlijk effect.

7. EXTRA eyebrow brush
De eyebrow brush zegt het eigenlijk zelf al: een kwast voor je wenkbrauwen. Superhandig om je wenkbrauwen mee te tekenen als ze iets te licht zijn of om ze in model te brengen. Shop de verschillende soorten make-up kwasten hieronder! 

READ NEXT:
Zo vind je de perfecte lipstick voor jouw huidskleur
How to: blush aanbrengen voor jouw gezichtsvorm
Dé foundation hack voor long lasting make-up

 

shopping

1 TOM FORD
2 MAC
3 DIOR
SISLEY
5 CLINIQUE 
6 BOBBI BROWN
source: Kenzas