5 tips die je styling verbeteren zónder te shoppen

Als je niet meer weet wat je aan moet trekken, is dit de perfecte reden vind om weer eens te gaan shoppen. Dat begrijpen wij natuurlijk heel goed. Maar waarschijnlijk ligt er nog genoeg leuks in je kast waar je meer mee kunt dan je denkt. Om dit te bewijzen, geven wij je de makkelijkste stylingtips zonder dat je nieuwe items hoeft te shoppen.

Verschillende materialen

Zelfs als je maar één kleur draagt, zie je er nooit saai uit als er verschillende materialen in je outfit terugkomen. Contrasterende stoffen maken je look bijzonder én zorgen ervoor dat je outfit er duurder uitziet. Denim, leer, kant, katoen, zijde, bont, alle combinaties zijn mogelijk. We dare you. Denk ook aan het verschil in de structuur van de stof, dus grof of juist verfijnd. Draag dus bijvoorbeeld een glanzende broek (dit zijn de do’s en don’ts van de vinyl broek) met een grof gebreide trui.

Wees niet bang voor oversized

Ben je bang dat je er door oversized kledingstukken dik of lomp uitziet? Dat hoeft helemaal niet. Je kunt er zelfs slanker door lijken, als je maar de goede keuzes maakt qua styling. Een oversized item kun je het best combineren met getailleerde, strakke kledingstukken. Of stop je oversized trui bijvoorbeeld in je jeans (hier vind je nog meer inspiratie om je oversized trui te combineren).

Extra’s toevoegen

Er zijn veel verschillende items die je kunt toevoegen om je outfit af te maken. Denk aan leuke sokken, een riem, mooie sieraden of een sjaaltje. Of draag over je t-shirt een blazer, leren jack of denim jasje. Deze zes must have accessoires kun je aan bijna elke outfit toevoegen.

Probeer meerdere maten

Neem jij tijdens het shoppen ook standaard dezelfde maat mee naar het pashokje? Dit is een veelgemaakte fout. Ook al denk je dat het de perfecte maat is, zou het best kunnen zijn dat een maatje groter of kleiner iets leuker staat. Ook kunnen maten per winkel heel erg verschillen. Vertrouw dus niet blind op dat getalletje en probeer altijd meerdere maten. Bovendien is het ook altijd handig om sommige items naar de kleermaker te brengen, zo zit dit blazer weer als nieuw.

Bewaar niet alles

Puilt je kledingkast uit omdat je altijd de neiging hebt om al je kleding te bewaren? Dan is het echt tijd voor een opruimbeurt. Want wees eerlijk, kledingstukken die vaal zijn geworden of pluisjes hebben die ga je toch niet meer dragen. En bij alles wat je weggooit, creëer je weer ruimte voor iets nieuws..