5x douche fouten die je huid uitdrogen

Heb jij vaak last van een droge huid? Dan bestaan er gelukkig producten die je daar mee kunnen helpen. Maar het is ook goed om te weten waar die droge huid vandaan komt, zodat je het de volgende keer kunt voorkomen of verminderen. Wij vertellen je fouten die jij misschien ook wel maakt en je huid dus uitdrogen. Voorkomen is beter dan genezen, zeggen we maar!

 1. Douchen met té heet water
  Heet water verwijdert de natuurlijke oliën van de huid. Ook komt je bloedcirculatie sterk op gang, wat een rode huid veroorzaakt. Hierdoor krijg je jeuk en een geïrriteerde huid. Met lauwwarm water douchen is beter.
 2. Te lang douchen
  Als je eenmaal onder de douche staat, ben je er niet meer onder vandaan te krijgen. Het is lekker ontspannend, maar helemaal niet goed voor je huid. Hoe langer je namelijk onder de douche staat, hoe meer vocht je huid verliest. 
 3. Geparfumeerde zeep gebruiken
  Een kokosgeurtje of juist eentje met rozen, heerlijk! Maar de ingrediënten helpen je huid om zeep ;-]. Het droogt je huid uit en je krijgt er een geïrriteerde huid van. Je kunt daarom beter ongeparfumeerde zeepsoorten gebruiken. 
 4. Je hele lichaam inzepen
  Hoe normaal het is om je armen en benen in te zepen? Heel normaal toch? Blijkt dus dat dit helemaal niet hoeft. Deze plekken bevatten weinig vet en produceren ook nauwelijks geuren. Door het in te zepen drogen ze helemaal uit. Je moet je dus juist inzepen op plekken waar geuren geproduceerd worden, zoals je oksels, voeten en gezicht.
 5. Te lang wachten met vocht inbrengen
  Als je je hebt afgedroogd na het douchen, hoor je vrijwel meteen een vochtinbrengende crème aan te brengen. Het vocht in je lichaam verdampt op deze manier niet. Als je lang wacht met het aanbrengen van deze crème of het helemaal niet aanbrengt, verliest je huid veel vocht.

READ NEXT:


>