Dé ultieme oplossing voor een droge huid!

Heb jij last van een droge huid? Heel vervelend, want je wilt niet rondlopen met een gort droge huid, toch? Maar no worries, want wij hebben dé oplossing zodat je het probleem kunt aanpakken, en binnenkort wel met een flawless skin kunt rondlopen (en bekijk ook deze ultieme tip voor een egale huid).

Begin op tijd met smeren

Als je jong bent levert een droge huid over het algemeen weinig problemen op (lucky us!). Maar naarmate we ouder worden, heeft je huid (en vooral een droge huid) meer verzorging nodig. Een te droge huid voelt strak aan, zeker na het douchen, en kan gaan schilferen. Ook kunnen er bij een droge huid al vroeg rimpels ontstaan (en dat wil je niet, toch?). Begin dus op tijd met een goede verzorging en voorkom extra uitdroging. Was nooit met zeep of andere schuimende of desinfecterende middelen, want dit droogt je huid alleen maar meer uit (lees hier hoe je je huid het beste kunt reinigen).

Een dikke laag crème? No way!

Dat jij een mega vette crème op je gezicht smeert op het moment dat je huid schreeuwt om aandacht, snappen wij volkomen. But guess what… dat zal je niet helpen want zo’n vetlaagje blijft namelijk op je huid liggen (een droge, vochtarme huid neemt geen vetten op) en trekt niet in. Een vochtarme huid kun je vergelijken met een plant die te lang zonder water heeft gestaan. De aarde is kurkdroog en als je ’m water geeft blijft het drijven, omdat de aarde niet in staat is om het water op te nemen. Je kunt dan het beste beginnen met het geven van een klein beetje vocht en als dat helemaal is opgenomen, kun je weer een klein beetje water gegeven, and so on… Als de plant voldoende vocht heeft, dan is het ook makkelijk om deze ‘gehydrateerd’ te houden. Dit geldt ook voor de huid! Een dikke laag crème is dus géén oplossing, al zou je dat wel denken. De tip: hydrateer je huid óók voordat je een crème aanbrengt, and you’re safe.

Dé ultieme oplossing voor een droge huid

Door het gebruik van een hydraterende spray voor je je crème aanbrengt, wordt de dorst van zelfs de meest vochtarme huid direct gelest, en zal de crème veel beter worden opgenomen (en heb je daardoor zelfs minder crème nodig!). Het ‘Vitamin Complex’ van hannah is een multivitamine-cocktail (helaas niet drinkbaar) die dit klusje in een handomdraai voor je klaart. De gezichtsspray met vitamines zorgt voor een fris, gehydrateerd gevoel. Je kunt ’m trouwens ook gebruiken als fixatiespray (ook nog eens multifunctioneel dus!). Als je een gevoelige of geïrriteerde huid hebt, is de ‘Sparkling Spray’ met Aloë Vera perfect, hierdoor wordt je huid ook gekalmeerd en krijgt het weer een frisse glans. Ja, zo loop je binnen no-time dus weer rond met een mooie huid!

Wil je graag meer weten over deze producten? Kijk dan hier.

 

droge huid

Shop de items hier:

hannah Vitamin Complex 125 ml.// hannah Sparkling Spray  125 ml.

Source: Natasha Oakley