6 verfrissende drankjes die net zo goed zijn als water

Door de huidige hitte voel je je snel moe, uitgeblust en vooral ook uitgedroogd. En water zijn we soms ook een beetje zat.. Daarom komen wij to the rescue en laten je wat alternatieven zien die gewoon gezond, en ook hartstikke verfrissend zijn.

Limonade

En dan het liefst een zelfgemaakte of suikervrije versie. Het allerliefst gewoon bestaande uit citroen en water. Knijp wat citroen uit in lekker koel water en klaar is kees. Ook nog eens hartstikke goed voor je huid.

Fruitwater

Doe eens creatief en maak je eigen fruitwater. Enkele variaties zijn citroen – munt – limoenwater, of sinaasappel – komkommer – munt. Je kan eigenlijk alle combinaties wel maken en het handige is dat je het gewoon kan blijven aanvullen uit de kraan en tot drie dagen in de koelkast kan bewaren.

Watermeloensap

Ons favoriete zomerfruit in sapversie? Hell yeah! Behalve dat watermeloensap lekker, verkoelend en gezond is, helpt het ook nog eens bij het afvallen. Een glas bevat maar 30 calorieën en het verlicht ook nog eens spierpijn. Wat wil je nog meer? Om nog een extra ’touch’ aan het drankje te geven kan je ook nog wat munt toevoegen.

Kokoswater

Je vindt het of helemaal niet lekker, of heerlijk, maar kokoswater blijft een goed, verfrissend drankje voor als het warm is. Je lichaam krijgt weer het nodige brandstof en dit zorgt weer voor meer energie.

Water/Spa variatie

Het beste is natuurlijk gewoon om water te drinken, maar vaak is dit met warm weer uit de kraan een beetje lauw. Daarom is het lekker om bij de supermarkt bruisend water met een smaakje te halen. Onze favoriet? De versie van Spa met kokos. Inkopen en hup de koelkast in. Super lekker!

Karnemelk (met jus ‘d orange)

Zit je een beetje in dubio en wil je eigenlijk een ijsje, maar vind je dat niet écht gezond? Mix dan een beetje jus met karnemelk et voila! Een homemade split alleen dan in drankjes vorm. Top!

Meer lezen?
Drankjes waar je een plattere buik van krijgt