6 wenkbrauwfouten die je echt niet meer mag maken

Wenkbrauwen blijven een lastig dingetje, ondanks dat we er dagelijks mee bezig zijn, zijn we nog geen wenkbrauwspecialisten. Soms wordt er hier en daar een haartje te veel weg geplukt en om jou deze fouten te besparen zetten we vandaag de wenkbrauwfouten die je echt niet meer mag maken voor je op een rijtje.

Overload aan producten
Voorkom een overload aan lotions, gel, zonnebrand, foundation of moisturizer rond je wenkbrauwen. Hierdoor kunnen er namelijk haartjes uitvallen. Je bent snel geneigd om je wenkies te behandelen als je huid, maar het gaat hier wel om haar! Je gooit ook geen hele pot lotion over je haar, toch?

De verkeerde spiegel
Kies niet, we herhalen: niet, voor een spiegel met een vergrootglas erin. Dit is een fout die veel mensen maken. Daarnaast is goed licht ook ontzettend belangrijk. Doe je dit niet dan, dan is de kans groot dat je te veel haartjes weghaalt.
Kijk uit met een schaartje
Ga niet te overdreven te werk met een schaartje. Voor je het weet, ben je meer haartjes kwijt dan je eigenlijk wil. Kam de haartjes eerst omhoog en knip de overtollige haartjes weg. Zo heb je nette wenkbrauwen maar toch een Cara Delevingne look!
Wat is nou eigenlijk het begin van je wenkbrauw?
Vaak wordt er gedacht dat je wenkbrauw moet beginnen bij het einde van je neusgat, maar dit is niet waar. Je moet namelijk kijken naar de bovenkant van je neusbrug. Als je deze lijn aan houdt, krijgen je wenkbrauwen een natuurlijke look.
Teveel wenkbrauw?
Kijk uit met donkere wenkbrauwpotloden. Neem maximaal een tint donkerder dan je haarkleur wanneer je een potlood koopt. Hoe donkerder het wordt, des te onnatuurlijker het kan overkomen.
De pincet is je beste vriend(in)
Trucjes met wax of draadjes lijken allemaal erg fijn, maar je kan het als je het zelf doet en niet zo’n pro bent beter bij de pincet houden. Hiermee kun je namelijk je wenkbrauwen precies bijplukken. Daarnaast is het plukken met een pincet ook het meest pijnloos. Laat het waxen en de draadjes over aan de professionals!

READ NEXT:


>

Source: Free people