7 manieren om je concealer anders te gebruiken

Concealer is voor veel vrouwen een musthave. Het is hét product om je oneffenheden mee te camoufleren nadat je je foundation hebt aangebracht. Ook is het heel handig om te gebruiken onder je ogen, zo zie je er meteen weer wat frisser uit. Maar heb je jouw concealer ook wel eens op andere manieren gebruikt? Concealer is namelijk multifunctioneel! Dit zijn de manieren om je vloeibare concealer te gebruiken:

1. Als primer voor op je oogleden

Heb je dat soms ook? Je hebt onmogelijk lange tijd voor de spiegel gestaan om een mooie oogschaduw look te creëren, maar na een paar uur lijkt er niet veel meer van die look over te zijn. Om een gelijkmatige tint te krijgen en een gladde basis voor je oogschaduw, breng je de concealer voorzichtig aan op je gehele ooglid voordat je de oogschaduw gaat aanbrengen. Het zal ervoor zorgen dat je oogschaduw langer blijft zitten en dat je look er nóg mooier uitziet.

2. Als lip primer

Wat je met je oogleden kan, kan je met je lippen ook. Breng een klein beetje concealer aan op je lippen voordat je jouw favoriete lipstick opdoet. Dit heeft twee fijne voordelen! De concealer zorgt er als primer voor dat je lipstick langer blijft zitten én het zorgt ervoor dat de natuurlijke kleur van je lippen minder opvallend wordt. De kleur van de lipstick zal hierdoor ook mooier uitkomen. Dit wil je proberen! En dit wil je misschien ook wel weten over primers.

3. Als highlighter

Gebruik een concealer die twee tinten lichter is dan je eigen huidskleur. Gebruik deze om je jukbeenderen, je binnenste ooghoeken, de huid onder je wenkbrauwbot, je neusbrug en de cupidoboog boven je lippen te highlighten. Blend de highlighter en je gezicht zal een mooie glow hebben.

4. Als contouring

Net zoals je de concealer kan gebruiken voor het highlighten van je gezicht, kan je hem ook gebruiken om te contouren. Gebruik nu juist een concealer die ongeveer twee tinten donkerder is dan je eigen huid. Breng het aan net onder je jukbeenderen en langs de zijkanten van je neus. Blend dit ook goed voor een mooi effect. Doordat de concealer vloeibaar is zal dit voor ene mooie complexiteit zorgen en zullen de contouren van je gezicht er niet te heftig uitzien.

5. Als een tinted moisturizer

Wanneer je je concealer mixt met een moisturizer, kan je concealer als een getinte moisturizer dienen. Gebruik 1/3 deel concealer en 2/3 deel moisturizer en smeer het uit op de rug van je hand. Vervolgens gebruik je een kwast of een beauty blender om je gezicht volledig in te smeren met de getinte moisturizer. Op deze manier krijg je een prachtige frisse look! Deze beautyblenders zijn trouwens lekker betaalbaar.

6. Als cat-eye verbeteraar

Misschien ben je een beetje uitgeschoten met je eyeliner of wil je je cat-eye gewoon nog scherper maken. Gebruik dan je concealer om de randen te perfectioneren. Breng een klein beetje van de concealer aan net onder de hoek van de cat-eye en blend het om een dramatisch effect te krijgen. Je eyeliner zal zo nog beter on fleek zijn. Bekijk hier nog een tutorial om de pefecte cat-eye te creëren.

7. Als contouring voor je sleutelbeen

Laat je sleutelbeen mooier uit komen met behulp van je concealer. Gebruik hiervoor zowel een donkere als lichtere concealer: weer eentje in twee tinten lichter dan je huidskleur en eentje in twee tinten donkerder dan je huidskleur. Gebruik de lichte concealer op je sleutelbeen en de donkere concealer net boven en onder je sleutelbeen. Blend het weer goed. Zo zullen je off-shoulder items er nog mooier uitzien bij jou, succes!

Meer over highlighters en concealers:
Dit is highlighter voor jouw huidskleur
De concealers die beter zijn dan een snapchat filter
De highlighter van Topshop is insane en áltijd uitverkocht