7 trucs die helpen tegen hoofdpijn

Er is niets vervelender dan rondlopen met hoofdpijn. Vaak ben je geneigd om gelijk een paracetamol of ibuprofen in te nemen, maar er zijn een aantal trucjes die ook goed blijken te helpen tegen hoofdpijn en het zijn geen medicijnen. Lees hieronder met welke middeltjes en tips je snel van je hoofdpijn af bent.

1. Eet pure chocola

In chocola zit veel van het stofje magnesium en ook bevat het endorfine. Deze stoffen zorgen ervoor dat je je snel beter voelt, want endorfine maakt je ook vrolijker en energiek.

2. Drink gemberthee

In gember zitten stoffen die je hoofdpijn kunnen verlichten. Het product wordt in veel landen gebruikt als medicijn tegen verschillende kwaaltjes, zoals misselijkheid, duizeligheid, keelontsteking en buikpijn.

3. Ga onder een warme douche staan

Een warme douche ontspant sowieso al en de oorzaak van hoofdpijn is onder andere dat je nekspieren onder spanning staan. Laat het warme water over je nekspieren stromen en je zal zien dat je hoofdpijn gelijk een stuk minder wordt.

4. HEEL VEEL drinken

Hier kon je zelf misschien ook al opkomen, maar toch is dit de meest voorkomende oorzaak van hoofdpijn. Je krijgt te weinig vocht binnen en krijgt hoofdpijn. Als je eenmaal hoofdpijn hebt, zal het niet ineens weggaan als je veel water gaat drinken, maar het voorkomt het krijgen van hoofdpijn wel.

5. Spicy food

We snappen dat je geen hele peper gaat eten, maar eet in ieder geval iets waar peper in zit. Dit product bevat namelijk het stofje capsaïcine dat hoofdpijn verlicht. Eet dus lekker spicy en je hoofdpijn zou snel moeten verdwijnen.

6. IJs op je voorhoofd

Wanneer je last hebt van hevige hoofdpijn kan het helpen om ijs op je voorhoofd te leggen. Door de verkoeling neemt je hoofdpijn af. Als je het te koud vindt om op je voorhoofd te leggen, kan je het ijs ook in je nek leggen.

7. Drink appelazijn

We zullen alvast verklappen dat dit niet bepaald lekker is, maar het is goed voor je hele lichaam. Wanneer je 1 of 2 eetlepels door je water roert herstelt je hoofdpijn sneller, omdat er bepaalde zuren in appelazijn zitten die hoofdpijn verhelpen.

READ NEXT
Zo kom je binnen 2 minuten van je hoofdpijn af
Alles wat je nodig hebt om je spierpijn te verminderen
5 dingen die je kan doen als je moe bent op werk