8 plekken die je kan bezoeken uit je favoriete series

Series, we kunnen niet meer zonder. We spenderen er dagen aan (bekijk hier hoeveel tijd je er precies aan kwijt bent geweest). Als we echt verslaafd waren, was het ook helemaal niet zo’n opgave om een serie in één dag af te kijken. Daarna kijken we altijd zo lang uit naar het volgende seizoen. Zó balen dat we dan weer een eeuwigheid moeten wachten… We hebben een hele leuke oplossing voor die eindeloze dagen: je kan de plekken uit die serie ook zelf bezoeken! Wij zetten ze voor je op een rijtje. Als je dit gezien hebt, kan je jezelf pas echt een ware fan noemen.

1. Friends
De serie is mega-populair, maar ook het appartementengebouw van Chandler, Joey, Monica en Rachel is een toeristische trekpleister in New York. Je kan het appartement van buitenaf aanschouwen als je naar Greenwich Village gaat en de hoek van Grove street en Bedford street opzoekt.

2. How I Met Your Mother
De bar waar de personages uit How I Met Your Mother het liefst komen, is natuurlijk MacLaren’s. De bar die hier een inspiratie voor was, is de bar genaamd McGee’s, ook in New York! Extra leuk: je kan hier zelfs ”How I Met Your Mother cocktails” drinken. De hamburgers schijnen ook érg lekker te zijn hier. Je vindt de bar tussen Broadway en 8th Ave Midtown West.

https://www.instagram.com/p/Ba7nWliBRSa/?taken-at=412771

3. Riverdale
Pop’s Diner is super iconisch uit de serie Riverdale. Je kan er zelf ook genieten van de ”Archie shake”, de ”Veronica shake”, de “Jughead Shake”en ook de ”Betty Cooper shake”. Hoe geweldig grappig is dat? Er zit vast ook een lekkere shake voor jou tussen. 😉 Even een tripje naar Vancouver in Canada boeken hiervoor.

4. Gossip Girl
Als je fan bent van de serie Gossip Girl wordt het helemaal fantastisch: er wordt een speciale tour in New York georganiseerd voor alle fans. Je kan zien waar de personages wonen, roddelen en winkelen. De winkel Vera Wang, de trouwlocatie van Blair en het bekende schoolplein uit de serie kan je allemaal bekijken. Je kan zelfs het appartement van Blair en Eleanor Waldorf aan Fifth Avenue zien. Sowieso bucketlist-waardig!

https://www.instagram.com/p/BYdgq2bAxha/?taken-at=1018812012

5. The walking dead
De stadjes in de serie lijken steeds meer op spooksteden. Grantville in Georgia is een belangrijke hotspot uit deze gruwelijke serie. De bijna uitgestorven stad is door de serie opnieuw populair geworden. Wel oppassen voor zombies…

6. Sex and the city
Waarschijnlijk is het Carrie Bradshaw House uit Sexy and the City toch wel één van de meest iconische plekken uit New York. Je kan hier zelfs een mooi kiekje nemen terwijl je op de trap voor het huis staat. Of nouja, waarschijnlijk voor de trap. Aangezien er een stalen ketting voor de de eerste tree hangt. Als je er snel overheen klimt, merkt vast niemand er wat van… 66 Perry Street is de straat waar je moet zijn. Je kan als je álles wil zien ook de SATC-tour boeken die je overal naar toe brengt. Het Plaza Hotel, SoHo, Pleasure Chest, West Village, en Scout zijn plekken waar je komt.

https://www.instagram.com/p/BaPrH0GA_rZ/?tagged=satctour

7. Breaking Bad
Fan van Breaking bad? Dan wil je met eigen ogen het Breaking Bad huis gezien hebben toch? Dit huis staat in New Mexico in Albuquerque. Je kan ook naar de strip mall gaan, hier kan je de bar Hooligans aanschouwen. De Octopus Car Wash is de afsluiter van must sees uit deze serie!

8. Girls
Latté liefhebber? En verslaafd aan Girls? Dan wil je een latté proberen in Café Grumpy in Greenpoint. Je kan ook twee boekenwinkels uit de serie bezoeken in Brooklyn: Book Thug Nation en Spoonbill & Sugartown. Lehmann Maupin is een aanrader als je van kunst houdt! Daar bevinden de personages zich natuurlijk ook wel eens. Hiervoor ga je naar Manhattan.

https://www.instagram.com/p/Ba6fzcBFCeX/?tagged=cafegrumpy

Genoeg van saaie ”gewone” popcorn bij je serie?
> Bekijk dan deze makkelijke recepten

READ MORE:
> Deze series en films komen deze maand op Netflix
Deze serie op Netflix verdient naast een 8,4 op IMDb veel meer fans
Dé tip om alles uit je Netflix account te halen