Zo verbrand je calorieën terwijl je tv kijkt

We verkiezen een avondje series kijken vaak boven een uurtje in de sportschool, ondanks dat we daar achteraf spijt van krijgen. Waarom zouden we echter moeten kiezen tussen deze twee dingen, als we het ook gewoon tegelijkertijd kunnen doen? Het kan namelijk wel gewoon! Geen excuses meer en work that ass terwijl jij je favoriete serie op Netflix kijkt. Er zijn namelijk zat oefeningen waarbij je calorieën verbrandt die je kan doen zonder dat je ook maar iets van het verhaal mist. Als je toch bang bent om iets te missen, dan kan je de commercials gebruiken als wrok-out time.

Weet je van jezelf dat je het toch niet gaat doen? Motiveer jezelf dan met een paar simpele trucs. Hang je top en je kleurrijke yoga legging bijvoorbeeld in z’n geheel op een hangertje en hang ‘m naast de tv. Zo ontkom je er bijna niet aan en zal je wel moeten bewegen. Of stel jezelf een ultimatum: je mag geen series kijken, zonder je sporty outfit aan te trekken. Zo ga je vanzelf wel crunches en squats doen.

Marcheren

Dit kan je de hele aflevering doen als je zou willen. De bedoeling van deze oefening is dat je loopt op je plek zonder echt kilometers af te leggen. Wil je het jezelf moeilijker maken? Breng je knieën naar je borst en doe dit om en om. Voor wat extra cardio kan je deze oefening steeds meer versnellen.

Squats

Voor mooie ronde billen doe je squats. Zet je benen iets uit elkaar en duw je billen naar achteren alsof je op een stoel gaat zitten. Gebruik de bank als grens voor hoe ver je kan gaan. Als je de bank raakt, ben je goed bezig!

Push ups

Hiervoor heb je ook de bank nodig. Zet je armen gespreid op de bank, met je voeten tegen elkaar aan en druk jezelf op vanaf de bank. Zo krijg je naast een slanke buik ook nog eens strakke armen.

Lunges

Van deze oefening krijg je hele mooie strakke benen. Je kan hiervoor ook de bank gebruiken, al hoeft dat niet per se. Ga met je rug naar de voorkant van de bank staan en zet één voet op de bank. Je andere voet zet je een stap vooruit. Buig iets naar voren zodat je hele gewicht op je been staat en herhaal dit een paar keer. Doe hetzelfde met je andere been.

Planken

Je zal wel denken: ‘nee, niet planken!’ Maar je zal zien dat het een stuk makkelijker gaat als je naar die knapperd in de serie kijkt. Voor je het weet ben je vijf minuten bezig!

Leg raises

Deze is misschien wel het meest makkelijk. Je kan tijdens deze oefening namelijk gewoon je vanille popcorn blijven eten! Ga lekker liggen op je zij en breng een been omhoog en omlaag. Na een stuk of twintig keer, draai je je snel om en wordt het andere been aan het werk gezet.

Als je deze oefeningen niet veertig minuten lang achter elkaar wilt doen, maak er dan een spelletje van. Gebruik de acteurs en actrices voor de oefeningen. Neem één van de personages in je hoofd en telkens wanneer hij of zij in beeld is, doe je een oefening tot dat diegene weer uit beeld is.

Ben je zo druk met je werk dat je geen tijd hebt om een hele serie te volgen? Grote kans dus dat jij deze avond gewoon weer achter je bureau zit. Gelukkig zijn er ook oefeningen die je kan doen op je bureaustoel. Is dat even handig!

Zo kan jij verder met calorieën verbranden.
WOW! Zoveel calorieën verbrand je dus tijdens het shoppen
De hele week calorieën verbranden? Doe dit op zondag