8 redenen waarom schoenen beter zijn dan mannen

Mannen, we zijn er dol op. En we weten dat ze hartstikke hun best doen voor ons (meestal dan). We zijn echter niet verslaafd aan mannen, terwijl we eerlijk toe moeten geven dat een schoenverslaving gevaarlijk dicht op de loer ligt (en bij sommige van ons al is bereikt…).

En geef ons eens ongelijk! Wat is er nou fijner dan een nieuw paar schoenen, vers uit de doos? Het gevoel dat je krijgt als je je lievelings-sneakers aan je voeten doet? De complimenten die je krijgt als je je favoriete boots draagt? Geen knappe man die daar tegen op kan, toch?

1. Je hebt er nooit genoeg van

Van schoenen heb je nooit genoeg. Misschien word je wat vreemd aangekeken als je trots vertelt over het vijftigste paar, maar uiteindelijk moet je dat zelf weten. Vijftig mannen (twee zelfs!) is een heel ander verhaal. En dat moet je ook gewoon niet willen.

2. Je hebt snel the one gevonden

Het is makkelijk te achterhalen of een schoen wel of niet past. Je trekt ze aan in de winkel, loopt er een paar rondjes op, wiebelt met je tenen en dan zou je het zo ongeveer wel moeten weten. Mocht de maat net iets afwijken, dan laat je je schoenen iets oprekken of leg je er een zooltje in. Wat mannen betreft, heb je de one minder snel gevonden. Je bent er minder snel zeker van dat jullie echt perfect bij elkaar passen, dat heeft gewoon tijd nodig. En bij wrijvingen is een relatie niet zo makkelijk op te rekken…

3. Geen verrassingen

Met een schoen kom je nooit voor verrassingen te staan. Een pump is een pump en verandert niet zomaar in een sneaker. Bij mannen is dat net even anders en kun je zelfs na járen nog onaangenaam verrast worden.

4. Inruilen kan gewoon

Spijt van je aankoop? Fabrieksfout? In de meeste gevallen krijg je gewoon je geld terug. Of je kan ze inruilen voor een ander paar. Bij schoenen dan. Bij mannen? Not so much.

5. Geen verleden

Schoenen zijn schoenen. Niks meer, niks minder. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een verleden dat je schoenen achtervolgt of een flinke rugzak gevuld met narigheden. En dat is wel zo fijn.

6. In the right mood

Je kunt je schoenen kiezen op basis van je stemming. Voel je je sexy? Dan ga je voor een zwarte pump (en zo loop je daar super mooi op). Stoer? Biker boots it is. Mannen zijn wat dat betreft lastiger te wisselen en voelen vaak al helemaal niet aan waar je stemming op dat moment om vraagt.

7. Geen jaloezie

Schoenen zijn nooit jaloers. Kies je morgen voor een paar sneakers, dan zullen je overknee boots je dat niet kwalijk nemen en de volgende keer weer net zo lief aan je voeten geschoven willen worden. Tja, dat gaat bij mannen toch ook écht anders.

8. Samen delen

Heb je dezelfde schoenmaat als je zus of beste vriendin? Handig! Je schoenencollectie is opeens verdubbeld en je weet dat je altijd dat ene mooie paar even van haar mag lenen. Van het delen van vriendjes is daarentegen nog geen vriendschap beter geworden. Echt niet.

Wil je jouw prachtige collectie uitbreiden?
Zo creëer je twee keer zo veel ruimte in je schoenenkast

Wil je nog de laatste koopjes uit de sale shoppen? Grijp je kans!
> Deze schoenen wil je shoppen in de sale

Zin om nieuwe merken te ontdekken?
Dit schoenenmerk kende je nog niet

PHOTO CREDITS: SEX AND THE CITY