Actrice Sigrid ten Napel: ‘Zodra de zon begint te schijnen krijg ik zin in kleur’

Actrice Sigrid ten Napel is vanaf 18 februari weer op het witte doek te zien. Ze speelt Mia in de nieuwe romcom Ik Wist Het. MONSTYLE sprak met haar over de film, maar ook over de kleding die ze tijdens de opnames droeg. 

Waar gaat de film over?

‘Over Mia, een jonge vrouw die besluit het roer om te gooien en een bloemenwinkel begint. In dat nieuwe leven ontmoet ze mensen die ze ook al zag in haar droom. Hierdoor denkt ze te weten wat de toekomst haar zal brengen, terwijl haar hart op den duur naar iets en iemand anders verlangt… Dit zorgt voor een ingewikkelde tweestrijd.’

Lijk jij op Mia?

‘In zekere zin. Het soms echt niet weten wat de juiste keuze is, dat herken ik wel. Ik denk dat Mia zichzelf aan het begin van de film nog wat meer moet ontdekken, maar zodra ze de kracht vergaart om blij te zijn met wie ze is, beginnen we steeds meer op elkaar te lijken.’

Welke scène vond je het leukst om te spelen?

‘Eigenlijk alle scenes rondom het drumoptreden van Axel, omdat daar duidelijk wordt dat Mia haar kop niet langer in het zand kan steken. Ze moet erkennen dat ze verliefd op hem is, ook al wil ze dat niet zijn. Als actrice is het fijn om die momenten gespeeld te hebben om vervolgens een onontkoombaar keerpunt te hebben gevoeld. Daarbij was het waanzinnig om in tijden van lockdowns en dergelijke voor het eerste weer een keer live muziek te aanschouwen. Echt een cadeau.’

In de film heb je fleurige kleding aan, past dat bij jouw eigen stijl?

‘Ja! Zodra de zon een beetje begint te schijnen krijg ik weer zin in kleur. Vaak denk ik er ook daadwerkelijk een beetje vrolijker van te worden en de mensen om me heen misschien zelfs ook wel.’

Wat zou je als actrice graag nog willen bereiken?

‘Eigenlijk hoop ik vooral geprikkeld te blijven door m’n vak, het liefst door mooie rollen te mogen spelen omgeven met inspirerende mensen op verrassende plekken op de wereld. Én dat ik kan blijven inzien wat voor geluksvogel ik ben, omdat ik dit mijn werk kan noemen.’